Αυτοί οι άνθρωποι στο Λουτράκι αξίζουν ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!

Μία Ελπίδα βγαλμένη από τα σκουπίδια.

 

Η Χωματερή Λουτρακίου έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια χώρο απόθεσης σκουπιδιών μα και τετράποδων ψυχών από ασυνείδητους και ανεύθυνους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

 

Πολίτες που προφανώς αποφάσισαν είτε να μην στειρώσουν τα κατοικίδια τους και να εγκαταλείψουν τα κουτάβια στη χωματερή είτε να εγκαταλείψουν τα ίδια τα ζώα τους .

 

Αποτέλεσμα αυτού είναι να ζουν σήμερα στη Χωματερή πάνω από 150 σκυλιά, για τα οποία δεν υπήρξε ποτέ καμία μέριμνα από τις αρμόδιες αρχές.

 

Τα ζώα αυτά, που είναι διαφόρων ηλικίων, ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, δίχως τροφή και νερό, είναι άρρωστα, φοβικά και κυρίως αστείρωτα με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να αυξάνεται συνεχώς διογκώντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

 

Τα ζώα αυτά είναι καταδικασμένα να ζούν μια φρικτή ζωή και να περιμένουν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

 

Τον Οκτώβριο του 2017, έπειτα από σχετικές εκκλήσεις, επισκεφθήκαμε τη χωματερή.

 

Οι εικόνες που αντικρύσαμε, ο θυμός, η απογοήτευση και η λύπη που νιώσαμε, μας οδήγησε στην απόφαση να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

 

Από τότε μέχρι σήμερα έγινε προσπάθεια να λάβει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων της Χωματερής Λουτρακίου τη δημοσιότητα που χρειάζεται έτσι ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και όχι μόνο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και να βρεθεί μια λύση για αυτές τις ψυχές που αργοπεθαίνουν στη Χωματερή.

 

Η ομάδα μας αποτελείται από πολύ λίγους εθελοντές και όμως καταβάλει προσπάθεια ώστε να εξασφαλίζει τη σίτιση των ζώων, την περίθαλψη των κουταβιών και των ζώων που μας το επιτρέπουν να τα βοηθήσουμε, την αναζήτηση υιοθεσιών και τη βελτίωση των συνθηκών στη χωματερή.

 

Στην προσπάθεια μας αυτή έχει σταθεί στο πλευρό μας πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως μέσω της αποστολής τροφών.

 

Επειδή όμως η κατάσταση στη χωματερή παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και ο αριθμός των εθελοντών της ομάδας μας είναι δυσανάλογα μικρός σε σχέση με τον αριθμό των ζώων, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.

Η βοήθεια μπορεί να έχει διάφορες μορφές και για αυτό δεν απαιτεί να είστε δημότες του Λουτρακίου.

 

Αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο που θα μπορούσατε να διαθέσετε και θα θέλατε να βοηθήσετε τα ζώα της χωματερής Λουτρακίου , παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσα περισσότερα ζώα της Χωματερής Λουτρακίου μπορούμε.

 

Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερα πράγματα θα μπορούμε να κάνουμε για αυτές τις ψυχές που μας έχουν ανάγκη.

 

Η σελίδα μας στο facebook <<Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου>> αποτελεί μέχρι στιγμής την μεγαλύτερη προσπάθεια μας στην φροντίδα και την σίτιση αυτών των ανήμπορων ζώων.
Η προσφορά τροφίμων και ιατρικής περίθαλψης θα συνεχιστεί , με σύμμαχους εθελοντές κτηνιάτρους του Λουτρακίου της Κορίνθου και βέβαια εμάς.