Αυτοκίνητο της εταιρείας Apple στο Λουτράκι - Γιατί "χτενίζει" τους δρόμους του Λουτρακίου

Το loutraki365, εντόπισε ένα από τα αυτοκίνητα της Apple, την ώρα που αυτό κυκλοφορούσε στην πόλη του Λουτρακίου για την ενημέρωση των χαρτών της εταιρείας....

 

Στην Ελλάδα βρίσκονται από τις 7 Μαρτίου τα αυτοκίνητα της Apple, τα οποία “χτενίζουν” κάθε δρόμο του εθνικού οδικού δικτύου και συλλέγουν δεδομένα με στόχο τη βελτίωση των “Apple Maps” και τη λειτουργία “Look Around”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν περιμετρική εικόνα για μια οδό.

 

Το αυτοκίνητο της Apple, είναι εξοπλισμένο με έναν “πύργο” στην οροφή, αποτελούμενο από κάμερες υψηλής ανάλυσης και σαρωτές LiDAR που συλλέγουν δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός Mac Pro. 

 

Μέσα στο όχημα βρίσκεται ένας οδηγός, αλλά και ένας ακόμα εξειδικευμένος υπάλληλος της Apple που ελέγχει την ποιότητα του συλλεχθέντος υλικού και σημειώνει τις οδούς που δεν είναι προσβάσιμες από το όχημα.

 

Το προσωπικό της Apple μέσα στο αυτοκίνητο ακολουθεί ιδιαίτερα αυστηρές εντολές, που μεταξύ άλλων επιβάλουν την εκτέλεση των εργασιών τους κατά τις ημέρες που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την τέλεια ποιότητα των εικόνων.

 

Όπως αναφέρει η Apple, το αυτοκίνητό της ενδέχεται να επισκεφτεί εκ νέου μια περιοχή ώστε να συλλεχθούν επικεραιοποιημένα δεδομένα, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν ενημερωμένοι οι χάρτες.

 

Σημειώνεται ότι πέρα από το όχημα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η πασίγνωστη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της τεχνολογίας, χρησιμοποιεί και άλλα μέσα για τη χαρτογράφηση των περιοχών που δεν είναι προσβάσιμες σε αυτοκίνητα.

 

Στους πεζόδρομους, για παράδειγμα, κυκλοφορούν άνθρωποι της Apple πεζή, φέροντας σακίδιο στην πλάτη τους με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που συλλέγει δεδομένα.

 

Επιπροσθέτως, η Apple δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μιας και στις δημοσιευμένες εικόνες έχει γίνει απόκρυψη των προσώπων αλλά και των πινακίδων των οχημάτων.