Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Στους 10 νεκρούς αυξήθηκε σήμερα ο απολογισμός από την κατάρρευση του οκταώροφου κτηρίου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Το οκταώροφο κτίριο στη συνοικία Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε την Τετάρτη, την ώρα που περίπου 30 ένοικοι βρίσκονταν μέσα σ' αυτό. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των παγιδευμένων κάτω από τα χαλάσματα συνεχίζεται, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ασαφή.

 

Όπως μετέδωσε το CNN Turk την Τετάρτη, είχε προηγηθεί έκρηξη η οποία εκτιμάται πως είναι και η αιτία της κατάρρευσης. Επί τόπου έσπευσε η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ασθενοφόρα, ενώ στη μάχη διάσωσης ρίχτηκαν και ομάδες πολιτών. 

 

Στο κτίριο υπήρχαν 12 διαμερίσματα σύμφωνα με τους ενοίκους αν και άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό στα 14. Εκφράζονται φόβοι πως πολλοί από τους 43 συνολικά ενοίκους βρίσκονται μέσα στα συντρίμμια με τους συγγενείς να τους υπολογίζουν σε 15. 

 

Όπως αποκαλύφθηκε, η άδεια δόμησης ήταν για πέντε συνολικά ορόφους. Οι τρεις τελευταίοι χτίστηκαν παράνομα.  

 

Επί τόπου έσπευσε και ο Διοικητής της Κωνσταντινούπολης αλλά και τρεις εισαγγελείς οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν, μετά από εντολή που έλαβαν, έρευνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ