Αυξάνονται τα Δημοτικά τέλη στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Στην αύξηση των δημοτικών τελών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες δαπάνες σε θέματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων...

 

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Σακελλαρίου, "οι δαπάνες του 2022 σε σχέση με το 2021, είναι αυξημένες κατά 33% ήδη, χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει την αποκομιδή των απορριμάτων, ενώ τόνισε ότι οι δαπάνες για το 2023 προβλέπονται ιδιαίτερα αυξημένες, ήτοι περίπου 21% σε σχέση με το 2021. Με αυτή την αναλογικότητα και με τον προϋπολογισμό των δαπανών που θα υπάρξουν το 2023, οι αυξήσεις, θα είναι της τάξεως του 20%".

 

Στη Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου - Περαχώρας - 1,87 ευρώ από 1,56 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα

Στους Αγίους Θεοδώρους - 1,77 ευρώ από 1,46 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα

Στα Ίσθμια 1,77 ευρώ από 1,47 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα

Στα Πίσια 1,77 ευρώ από 1,47 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα

 

Η αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, πέρασε με 6 συνολικά ψήφους, αφού υπερψήφισαν οι Σπύρος Ράτης, Σωτήρης Πέρρας, Κώστας Δήμου, Τάσος Σακελλαρίου, Σάκης Παπαθανασίου, Σωτηρία Κορδαλή. Επισημαίνεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να καταψηφίσουν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής ελέω Κυβερνησιμότητας. Συνεπώς, η μόνη επιλογή που είχαν, ήταν αυτή της αποχής. 

 

Απείχε, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΠΑΠ, Φίλιππας Θυμής, ενώ το ίδιο έπραξαν  Μαρία Πρωτοπαππά, Παναγιώτης Πέτρου, Κώστας Λογοθέτης, Γιάννης Καραπανάγος, Γιάννης Γλυκοφρύδης, Κωστής Ζερβός, Αλκιβιάδης Δρίτσας, Βασιλείου Δημήτριος, Βασιλείου Βασίλειος, Χρήστος Ασημακόπουλος και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιώργος Κοντός και Θανάσης Μουζάκης.