Αύξηση διοδίων στην Κορίνθου - Πατρών για κατηγορίες οχημάτων

Αύξηση στις τιμές των διοδίων που αφορά κυρίως τα οχήματα με 2 - 3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. και οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ. αναμένεται από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό και στο πλαίσιο αναπροσαρμογής βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2017.

 

Η αναπροσαρμογή που προκύπτει είναι της τάξης των 0,10 ευρώ.

 

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο η τιμαριθμική αναπροσαρμογή γίνεται στο τέλος του έτους, αλλά ειδικά φέτος πραγματοποιείται με δίμηνη καθυστέρηση προκειμένου να ενσωματώσει και την ολοκλήρωση των εργασιών  στον Κόμβο Ρίου.  

 

Αναλυτικά οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής (με έντονους χαρακτήρες οι τιμές που αλλάζουν):

 

 

Ολοκλήρωση του κόμβου του Ρίου

 

Εξάλλου, σε πλήρη λειτουργία είναι και οι οκτώ κατευθύνσεις του Κόμβου Ρίου. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις άνω διαβάσεις, έξι κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου και  πολλαπλές ράμπες εισόδου- εξόδου. Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί κατ΄ελάχιστο 20.000 οχήματα καθημερινά.

 

Στο συγκεκριμένο κόμβο, η Ολυμπία Οδός:

 

  • ενώνει την Πελοπόννησο με την Ήπειρο (μέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου)
  • είναι το κύριο πέρασμα προς τη Δυτική Πελοπόννησο (προς Πύργο και Αμαλιάδα)
  • είναι η είσοδος για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Πάτρα
  • εξυπηρετεί την πρόσβαση από και προς τα περίχωρα και τα παραθεριστικά κέντρα ανατολικά της Πάτρας
  • παρέχει πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

 

Στο σημείο αυτό διασταυρώνονται, επίσης, ο αυτοκινητόδρομος με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, ενώ ο κόμβος θα ενσωματώσει και την Παλαιά Εθνική Οδό, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει ανακατασκευαστεί.