Αύξηση του επιδόματος στέγασης των φοιτητών προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

 

Την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος προανήγγελλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη.

 

Συγκεκριμένα, πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως το επίδομα στέγασης των φοιτητών θα φτάσει έως και τα 2.500 ευρώ.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν πρόκειται οι φοιτητές να είναι όμηροι μικρών μειοψηφιών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Ακόμη, είπε ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και μίλησε για την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος. 

 

“Επιτρέψτε μου όμως να πω και δύο λόγια για το άλλο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πάντα μου μιλούν οι νέοι, όπου και αν πηγαίνω στην πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Δεν μπορεί να βρει μια αυτόματη λύση.

 

Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους”, δήλωσε ο ίδιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ