Η προσπάθεια της Ελλάδας να έχει περισσότερους εκπροσώπους στο Basketball Champions League τελικά έπιασε κόπο, αφού την σεζόν 2025/26 η χώρα μας θα έχει τρεις ομάδες απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης και μία στα προκριματικά. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.
Ο κύβος ερρίφθη. Η Ελλάδα θα έχει τελικά 3+1 ομάδες στο Basketball Champions League την σεζόν 2025/26 και όχι 2+1, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός της διοργανώτριας αρχής.
Οι προσπάθειες που έγιναν από ελληνικής πλευράς έπιασαν τόπο και άλλαξαν τα δεδεμένα, με την Ελλάδα να αναμένεται να έχει απευθείας στους ομίλους την ΑΕΚ Betsson, τον Προμηθέα και την Καρδίτσα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τα προκριματικά της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν προκριθεί στους ομίλους, θα αγωνιστεί στο FIBA Europe Cup.
Η FIBA αναμένεται να κάνει γνωστές τις ομάδες του BCL αύριο (17/6), όταν και θα επισημοποιηθεί έτσι ότι η Ελλάδα θα έχει 3+1 εκπροσώπους στην διοργάνωση.
Υπενθυμίζεται ότι την περσινή (2024/25) σεζόν η Ελλάδα είχε 4+1 εκπροσώπους στην διοργάνωση (ΑΕΚ Betsson, Προμηθέα, Περιστέρι, Κολοσσό στους ομίλους και ΠΑΟΚ στα προκριματικά), κάτι που σημαίνει ότι αν έμενε το 2+1 που ήταν στον αρχικό προγραμματισμό θα επρόκειτο για σημαντική μείωση της παρουσίας των ομάδων μας, ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, με την Ελλάδα να χάνει μία θέση, αλλά να έχει την προοπτική να έχει ξανά τέσσερις ομάδες στους ομίλους, αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ.