Black Friday 2019: Πότε πέφτει η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων

Black Friday 2019 θα δούμε και φέτος στην Ελλάδα καθώς η εκπτωτική ημέρα πέφτει την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου.

 

Ο συγκεκριμένος εκπτωτικός θεσμός που ξεκίνησε στις ΗΠΑ έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Παρότι την Black Friday είχαν εισάγει στην ελληνική αγορά αλυσίδες τεχνολογίας, τα τελευταία χρόνια όλοι και περισσότερα καταστήματα κάθε είδους σπεύδουν να συμμετάσχουν στην ημέρα.

 

Οι καταστηματάρχες προσφέρουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις προσδοκώντας σε κέρδη από τη μεγάλη κατανάλωση. Η μέση έκπτωση στην Ελλάδα την Black Friday διαμορφώθηκε σε 52% το 2018 (από 53% το 2017).

 

Τι αγοράζουν οι Έλληνες κατά την Black Friday και πόσα ξοδεύουν;

Σύμφωνα με το «Black Friday Global», οι κατηγορίες προϊόντων που προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές για την Black Friday είναι:

 

  • Είδη ένδυσης

 

  • Υποδήματα

 

  • Καλλυντικά και αρώματα

 

  • Ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές

Οι Έλληνες εμφανίζονται πρόθυμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 242 ευρώ ανήμερα της Black Friday, ψωνίζοντας τόσο από φυσικά όσο και διαδικτυακά καταστήματα.

 

Ποιες ώρες ψωνίζουν οι Έλληνες στην Black Friday

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι Έλληνες προτιμούν να εκμεταλλεύονται την Black Friday ψωνίζοντας είτε τα μεσάνυχτα είτε το μεσημέρι μεταξύ 14:00 και 15:00. Αυτές είναι και οι πιο «hot ώρες» για αγορές στην Ελλάδα.

 

Κάθε καταναλωτής αγοράζει κατά μέσο όρο τέσσερα προϊόντα.

 

Πώς ξεκίνησε η Black Friday

Η Black Friday είναι η επόμενη ημέρα από την αμερικανική γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day). Είναι πάντοτε η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου.

 

Σημειώνεται ότι η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται την 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου.

 

Πότε είναι η Cyber Monday 2019

Η Cyber Monday 2019 πέφτει φέτος τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου. Είναι ουσιαστικά η Δευτέρα που ακολουθεί τη Black Friday. Τη συγκεκριμένη ημέρα υπάρχουν προσφορές για αγορές μέσω διαδικτύου, ενώ κυριαρχούν οι εκπτώσεις σε προϊόντα τεχνολογίας.

 

iefimerida.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ