Δ. Πτωχός: «Να γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στην εκπομπή του ACTION24 «Action Τώρα» με τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Ντόρα Κουτροκόη  μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Ο κος Πτωχός, μεταξύ των άλλων  αναφέρθηκε και στην πολιτιστική κληρονομιά της Πελοποννήσου και στην ερώτηση για την ανάδειξή της απάντησε:

 

«Η Πελοπόννησος έχει πανέμορφα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία, έχει ισχυρές παραδόσεις και στόχος μας είναι μια πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο έχει την αρμοδιότητα σχετικά με τα μνημεία μας, με στόχο να τα αναδείξουμε τα επόμενα χρόνια. Το βασικότερο όμως είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα στον πολιτισμό και σε άλλους τομείς, κυρίως τον τουρισμό αλλά και τον πρωτογενή τομέα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για όλους. Θέλουμε χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία να κάνουμε την Πελοπόννησο έναν περίπατο στην Ιστορία, να δημιουργήσουμε συνδέσεις και μονοπάτια που το ένα μνημείο θα σε οδηγεί στο άλλο και ενδιάμεσα να βλέπεις όλες τις φυσικές ομορφιές που έχουμε».

 

  • Για τον τουρισμό ο κ. Πτωχός είπε:«Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης, είναι κάτι που θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συνέργειες. Το βασικό είναι να “δημιουργήσουμε εμπειρίες”, να δημιουργήσουμε θέματα, να πάψει ο τουρισμός να είναι το μοντέλο ήλιος και θάλασσα, δεν φτάνει αυτό πλέον. Έχουμε ιστορία, γαστρονομία, πάρα πολλά πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε». 
  •  
  • Απευθύνοντας ένα μήνυμα προς τους πολίτες είπε: «Θέλουμε τη βοήθεια και την υποστήριξη όλων για να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλες και όλους δίπλα μας».