Deal 23 εκατομμυρίων ευρώ στο Λουτράκι: Κλείνει το Στρατόπεδο και γίνεται πίστα Formula 1

Πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, καθώς με μεθοδικές κινήσεις, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Αυγενάκη, θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λουτράκι, μία νέα πίστα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού…

 

Υπάρχουν πολλοί διοργανωτές, που δεν έχουν ακόμη καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Formula 1. Για παράδειγμα το Grand Prix του Βελγίου, έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2022 και μια νέα συμφωνία βρίσκεται ακόμα υπό διαπραγμάτευση. Το ίδιο ισχύει για το Μονακό, το Μπαχρέιν, τη Γαλλία, την Αυστρία και το Μεξικό.

 

Αυτό είναι και το κλειδί στην όλη διαπραγμάτευση. Το Λουτράκι, έχει καταθέσει ήδη φάκελο στη Formula 1 και περιμένει... στη γωνία να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με μία από αυτές τις χώρες, ώστε να καταφέρει αυτό που μέχρι στιγμής φάνταζε απίστευτο: Να δημιουργήσει μια νέα πίστα στη διοργάνωση, η οποία θα παραμείνει στο πρόγραμμα με συμβόλαιο για 10 χρόνια. Το συνολικό κόστος, αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να χαλάσουν οι διαπραγματεύσεις με κάποια από αυτές τις χώρες και το Λουτράκι να ενταχθεί στο χάρτη της Formula 1, μόνο απιθανο δεν είναι. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, πολλές μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού (που πιθανότατα γνώριζαν αυτή την εξέλιξη), έχουν επενδύσει τόσο στην περιοχή του Λουτρακίου όσο και σε αυτή των Αγίων Θεοδώρων, ανοίγοντας 5αστερα ξενοδοχεία.

 

Διερευνητικό ταξίδι στο Κατάρ

 

Πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε διερευνητικό ταξίδι στο Κατάρ, μαζί με τον Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη. Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην πίστα Losail. Ο ίδιος ο Υφυπουργός έκανε και αναρτήσεις στα social media εξυμνώντας την κίνηση του Κατάρ να φιλοξενήσει τη Formula 1: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Formula 1 επισκέφθηκε το Losail του Κατάρ και μάλιστα έχοντας κλείσει 10ετή συμφωνία!

 

Η επένδυση στην τουριστική προβολή μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα μάς δείχνει το δρόμο! Εξαιρετική διοργάνωση, σπουδαία πίστα με γρήγορες και απαιτητικές στροφές και ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά!».

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν έμεινε μόνο στα θετικά σχόλια μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης αλλά και στην εμπειρία που έζησε. Ο ίδιος σε δεύτερη ανάρτησή του έκανε γνωστό πως: «Συνάντηση με ομόλογό μου, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Salah bin Ghanem Al Ali. Συζητήσαμε & δημιουργούμε ατζέντα κοινών αθλητικών πρωτοβουλιών & δράσεων για το προσεχές έτος, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, το οποίο έχει κυρωθεί από τη Βουλή».

 

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, ο Υφυπουργός συζήτησε και άλλα θέματα εκτός από τη συνεργασία αθλητικών δράσεων των δύο χωρών. Ένα από αυτά έχει να κάνει με την πίστα του Λουτρακίου, όπου ο κ. Αυγενάκης προέτρεψε για επενδύσεις στη χώρα μας, επιχειρηματίες του Κατάρ. Επένδυση που ήχησε μελωδικά στα αυτιά των Καταριανών επιχειρηματιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, ο χώρος που θα μετατραπεί σε πίστα Formula 1, έχει ήδη βρεθεί. Πρόκειται για το Στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού, το οποίο, αν κλείσει το τεράστιο Deal, θα μεταφερθεί άμεσα σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, έχει ήδη κάνει συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο για το σκοπό αυτό και υπό άκρα μυστικότητα έχουν καταρτίσει το σχετικό φάκελο.

 

Καλό Μήνα!