Δέκα χρόνια φυλακή στην 22χρονη που σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της στην Κόρινθο

Ενοχη, με μόνο ελαφρυντικό το πρωτόδικο, έκρινε το Εφετείο Ναυπλίου την 22χρονη που πριν από δυο χρόνια σκότωσε με μαχαίρι τον άντρα που φέρεται να απείλησε να τη βιάσει μαζί με τη 17χρονη φίλη της.

 

 

 

Η ποινή που επέβαλε σήμερα το Εφετείο στην 22χρονη είναι 10 χρόνια και 4 μήνες κατά συγχώνευση.

 

Στις 7/9/2017, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου είχε καταδικάσει την κατηγορούμενη σε 15 χρόνια και 4 μήνες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

 

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2016, σε κεντρικό σημείο της Κορίνθου.

 

Απέρριψε τους ισχυρισμούς περί άμυνας

 

Στις 2.30 το μεσημέρι περίπου, η έδρα του δικαστηρίου επανήλθε μετά τη διακοπή για να συσκεφθεί. Στην απόφασή της, απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας που είχε προβάλει νωρίτερα η υπεράσπιση της 22χρονης και έκρινε τη νεαρή κοπέλα ομόφωνα ένοχη, με ελαφρυντικό του πρωτοδίκου.

 

Η πρόταση εισαγγελέα για την ποινή ήταν 12 χρόνια, συν 6 μήνες για οπλοχρησία, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε να επιβληθούν τα ελάχιστα.

 

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης 10 ετών και 4 μηνών, ομόφωνα. «Το δικαστήριο σε αντιμετώπισε με την δυνατότερη επιείκεια. Καταλαβαίνουμε τη θέση σου αλλά χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή» ήταν το σχόλιο του δικαστηρίου.

 

Η αγόρευση της εισαγγελέα, που είχε προτείνει ενοχή

 

Η εισαγγελέας νωρίτερα είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχη η 22χρονη, «με ενδεχόμενο δόλο, με το ελαφρυντικό του  πρωτοδίκου, των μη ταπεινών ελατηρίων, και να απορριφθεί ο ισχυρισμός για νομιζόμενη άμυνα». Στην αγόρευσή της αναφέρθηκε στα επώδυνα βιώματα της 22χρονης στην παιδική της ηλικία, χωρίς ωστόσο να δικαιολογεί τη χρήση του μαχαιριού.

 

Τη δίκη παρακολουθούσε από την αρχή το @TheCase του OmniaTV, χαρακτηριστικοί μερικοί από τους διαλόγους που αποτύπωσε από τη σημερινή διαδικασία, όπου μίλησε η ίδια η Π. και ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

 

Τι είπαν οι μάρτυρες

 

Στους μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει περιλαμβάνονται μια γυναίκα που διατηρούσε σχέση με το θύμα, ένας από τους αστυνομικούς που έφτασε στο σημείο, η μητέρα της 17χρονης («Η κόρη μου ήρθε γύρω στις 3:30 και μου είπε ότι σκότωσαν τον Ζ. επειδή τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Νόμιζε ότι [εκείνος] είχε μαχαίρι. Μου είπε ότι άρχισε να τις χαϊδεύει, ήταν πολύ μεθυσμένος κι έκανε κίνηση προς την πίσω τσέπη»). Εντύπωση προκάλεσε και η διατύπωση της εισαγγελέα πως οι φωτογραφίες της 17χρονης στο FB «είναι πολύ προκλητικές» και κατηγορεί τη μητέρας της για την ανατροφή που της έδωσε…

 

Η απολογία της Π.

 

Περί τις 12 το μεσημέρι απολογήθηκε η 22χρονη πλέον κοπέλα, που επανέλαβε: «Καθίσαμε να κάνουμε ένα τσιγάρο με την 17χρονη. Έρχεται αυτός ο άνθρωπος και αρχίζει να λέει πως θα μας γ…σει. Μου λέει η κοπέλα, ‘κρατάει μαχαίρι’. Ένιωσα ότι κινδυνεύω.  Φοβήθηκα τόσο πολύ. Δε μας άφηνε να φύγουμε. Μου τράβαγε τα μαλλιά. Τα έχω ξαναζήσει αυτά. Το κουζινομάχαιρο το είχα για προστασία. Δεν πίστευα ότι θα το χρησιμοποιούσα όμως. Ο πατέρας μου έπινε και με χτύπαγε».

 

Πηγή: left.gr