Δεν απεντάχθηκαν και προχωρούν κανονικά τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Λουτρακίου

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “Απένταξη της Β’ Φάσης του Έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας, αλλά και σε όσους έσπευσαν να τα αναπαράξουν, δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων”, τονίζοντας ότι «απλώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αποπροσανατολίζουν τους δημότες».

 

Τους υπενθυμίζουμε - για να μην μπερδεύονται-, ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στις 10.06.2022, και με τις γνωστές παθογένειες του συστήματος δημοσίων έργων, στις 12.05.2023 ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεσή του. Πράγματι, τον Οκτώβριο 2023 και ενώ βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης, απεντάχθηκε και στη συνέχεια, υποβλήθηκε προς ένταξη εκ νέου ως Υποέργο Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του «ΕΣΠΑ 2021-2027»,  αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Παράλληλα, τονίζει πως "όπως είναι εύκολα αντιληπτό, για να ενταχθεί ένα έργο σε ένα νέο πρόγραμμα, χρειάζεται πρωτίστως να απενταχθεί από το παλαιότερο, όπως ακριβώς συνέβη και με το έργο της «Ανάπλασης Χερσαίας Ζώνης Λουτρακίου (Α’ Φάση)». Όπως προκύπτει με σαφήνεια, η χθεσινή ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (με ΑΔΑ: 6ΨΓΡΗ-ΘΧ2), στο πρόγραμμα «Διαύγεια», δεν αφορά σε νέα απένταξη του έργου αλλά αποκλειστικά και μόνο στην παλαιά".

 

Τέλος, επισημαίνει ότι "στο επόμενο διάστημα, αναμένουμε τη δημοσίευση για τη νέα ένταξη του έργου, έτσι ώστε ένα έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο μας, που ολοκληρώνει τον αρχικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας, να γίνει πράξη".

 

"Η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση του έργου, πάντα με την καθοριστική στήριξη και συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Νίκου Ταγαρά", καταλήγει η ανακοίνωση