Δεν τα κατάφερε ο Ποσειδώνας Λουτρακίου στην πρεμιέρα της Α2 ανδρών χάντμπολ στο Νότιο Όμιλο

Ο Ηλυσιακός επικράτησε του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 26-25 στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών στον Νότιο Όμιλο.

Η ομάδα των Ιλισίων κατάφερε να κάνει δυναμικό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα της σεζόν ενάντια σε έναν αντίπαλο που θεωρήθηκε ως φαβορί. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα του Λουτρακίου να προηγηθεί. Ο Ηλυσιακός έφτασε μέχρι και τα 10 γκολ διαφορά (15-5) στο 27:47, μία διαφορά που «ροκάνισε» ο Ποσειδώνας ως το τέλος του παιχνιδιού, διαμορφώνοντας το τελικό 26-25.
Η ομάδα του Κρεμόνα διατήρησε την ψυχραιμία της σε κρίσιμα σημεία, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, πετυχαίνοντας γρήγορα και εύκολα γκολ και «συγκρούστηκε» με τους φιλοξενούμενους σε αρκετά σημεία, με τον Μιχάκη να παίρνει κόκκινη κάρτα (58:34). Ο Οικονόμου έφτασε τα 7 γκολ και ακολούθησαν οι Τριανταφύλλου (5 γκολ), Μιχάκης και Κολιούλης (4 γκολ αντίστοιχα). Σημαντική η συνεισφορά του τερματοφύλακα Μπάνια, ο οποίος με εξαιρετικές παρεμβάσεις κράτησε την ομάδα του πρωτοπόρα.

Από την άλλη, το Λουτράκι με κορυφαίο τον Ρουμελιώτη (11 γκολ) κατάφερε να μειώσει μία διαφορά που φαινόταν αδύνατη. Η εμπειρία και η συγκέντρωση των αθλητών του Χατζηκωνσταντίνου οδήγησαν την ομάδα πολύ κοντά στην νίκη, χωρίς όμως το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ο Χατζηκωνσταντίνου Ν. πέτυχε 4 γκολ και οι Χριστόπουλος και Αικατερίνης κατάφεραν να βάλουν 3 γκολ. Άλλη μία κόκκινη κάρτα δόθηκε από νωρίς στον Γκίκα (36:54), ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει παραπάνω την ομάδα του κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

 

Διαιτητές: Χαραλαμπίδης – Μπράμου

 

Πεντάλεπτα: 2-1, 5-2, 8-4, 9-5, 13-5, 15-8 (ημχ.), 16-9, 20-13, 22-15, 24-19, 25-21, 26-25

 

Ηλυσιακός (Κρεμόνας): Ξηρός, Τσέτσος 1, Αστέρης 2, Λάλας, Σόκολι 1, Τριανταφύλλου 5, Διαμαντάκος, Μίχος 2, Μπανιάς, Μιχάκης 4, Οικονόμου 7, Θεοδοσόπουλος, Αρζόγλου, Σιατιρλής Κολιούλης 4, Δήμου.
Ποσειδών Λουτρακίου (Χατζηκωνσταντίνου): Βλαχογεώργος, Αικατερίνης 3, Γκίκας 1, Δημητρόπουλος, Τυφτικίδης, Καραβάς, Παλαιολόγος, Ζέρβας, Δώδας, Χριστόπουλος 3, Χατζηκωνσταντίνου Ν. 4, Χατζηκωνσταντίνου Α. 2, Βασιλειάδης 1, Ρουμελιώτης 11

Δίλεπτα: 10-7, Πέναλτι: 1/3 – 4/5. Κόκκινη κάρτα: Μιχάκης (58:34) και Γκίκας (36:54)

 

Ο παίχτης του Ποσειδώνα Λουτρακίου, Βασιλειάδης σχολίασε στο e-handball.gr το παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του με τον Ηλυσιακό:

 

«Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό, έδειξε ότι έχει πάθος και θα κάνει μεγάλη πορεία φέτος. Τα παιδιά του Ηλυσιακού είναι νέα και γρήγορα, σε αντίθεση με μας που αν και έχουμε την εμπειρία, μας λείπουν κάποιες προπονήσεις. Υποτιμήσαμε την αντίπαλη ομάδα, το καταλάβαμε γύρω στο 20′ και αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα στην άμυνα, να βρίσκουμε λύσεις στην επίθεση. Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες τετ-α-τετ, ακόμα και στην τελευταία φάση μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε.»

 

Ο προπονητής του Ηλυσιακού, Ναπολέων Κρεμόνας, ο οποίος μίλησε στο greekhandball.com, για το πρώτο παιχνίδι του στην Α2 Εθνική Κατηγορία και την μεγάλη νίκη της ομάδας του : «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη που δεν είχαμε υπολογίσει, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, μία επιτυχία εκτός προγράμματος. Η ομάδα μας είναι μείγμα παλιών και νέων παικτών και στόχος συνεχίζει να είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, σε συνδυασμό με την κόντρα επίθεση, μας έδωσε προβάδισμα ακόμα και 10 τερμάτων. Κάναμε στο πρώτο μέρος ότι είχαμε πει και δουλέψει στην προπόνηση. Παίξαμε καλά στον αιφνιδιασμό, όμως, στο δεύτερο μέρος κάναμε αρκετά λάθη σε στημένες επιθέσεις. Μας λείπει η εμπειρία και αυτό λίγο έλειψε να μας κοστίσει, καθώς, δεν διαχειριστήκαμε όπως θα έπρεπε το προβάδισμα μας, δίχως καθαρό μυαλό και καλές επιλογές. Αξίζαμε, ωστόσο, την επιτυχία. Θέλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία, ξεκινώντας από την προπόνηση και να παίζουμε πιο γρήγορα. Η ταχύτητα θέλω να είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο, όπως και το ατού μας».

 

greekhandball.gr