Διαμαρτυρία κατά της Μότορ Όιλ για το εργατικό ατύχημα στην Κόρινθο

Συγκέντρωση στο Μαρούσι και πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Μότορ Όιλ στο ΚΑΤ πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, καταγγέλλοντας το πρόσφατο σοβαρό εργατικό ατύχημα στα διυλιστήρια Κορίνθου, με τέσσερις τραυματίες - εκ των οποίων οι δυο νοσηλεύονται ακόμα διασωληνωμένοι με σοβαρότατα εγκαύματα. 

 

«Δεν είναι ατυχήματα, μην έχετε αυταπάτες, κράτος και αφεντικά δολοφονούν εργάτες», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα της πορείας.

 

Συμμετείχαν λίγες εκατοντάδες άτομα από οργανώσεις όπως η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, η αναρχική συλλογικότητα ΜΑΣΟΒΚΑ κ.α, ενώ το κάλεσμα υπέγραφε «πρωτοβουλία συντρόφων-συντροφισσών».  

 

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας την ακολουθούσε ασφυκτικός κλοιός από ΜΑΤ και αστυνομία. Όπως έγινε αντιληπτό, την πορεία παρακολουθούσαν και άντρες της ασφάλειας, κάποιοι ντυμένοι με αμφίεση διαδηλωτή (μαύρα ρούχα, κουκούλες, σακίδια).

 

Αφροδίτη Τζιαντζή

 

Αναρτήθηκε πανό στο κέντρο του Αμαρουσίου, που καταγγέλλει τα εργατικά ατυχήματα σε Μοτορ Οιλ, Λάρκο και ΕΛΠΕ, ενώ κολλήθηκαν αφίσες και γράφτηκαν συνθήματα κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας του ομίλου Βαρδινογιάννη. Άμεση ήταν η αντίδραση του προσωπικού φύλαξης των γραφείων, που έσβησαν συνθήματα με σπρέι όπως «δολοφόνοι»  και ξεκόλλησαν τις αφίσες που γειτνίαζαν με την είσοδο της εταιρείας.

 

Αφροδίτη Τζιαντζή