Διαψεύδει η Περιφέρεια Αττικής τους ισχυρισμούς του δημάρχου Ραφήνας

Απάντηση στις καταγγελίες στις οποίες προχώρησε το πρωί της Τρίτης (31/07/2018) ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπούρνους περί πλαστογράφησης εγγράφου αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική έδωσε λίγες ώρες αργότερα η Περιφέρεια Αττικής.

 

 

Στις καταγγελίες του κ. Μπουρνούς ότι πλαστογραφήθηκε έγγραφο, στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και δόθηκε εντολή εκκένωσης, η Περιφέρεια απαντά:

 

 

«Το Πρακτικό της έκτακτης Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23/7, δεν δύναται να πλαστογραφηθεί καθώς τα Πρακτικά ενός Συλλογικού οργάνου συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

 

 

Στο Πρακτικό αυτό, περιγράφεται η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς, οι δράσεις και οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων εκείνες τις δραματικές ώρες, προσθέτει η Περιφέρεια, η οποία αναφέρει ότι το έγγραφο δεν αναφέρεται σε απόφαση «εκκένωσης».

 

 

«Το έγγραφο δεν προχωρά σε κανενός είδους αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα», διευκρινίζεται σχετικά.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ