Διαρρήκτης με ψευδώνυμο το όνομα βετεράνου της Αστυνομίας ρήμαξε την Κορινθία

Με αρχηγό έναν 37χρονο, το παρατσούκλι του οποίου παραπέμπει σε ανώτερο απόστρατο αξιωματικό μάχιμης υπηρεσίας της Αστυνομίας, δυο «λαγωνικά» που μυρίζονταν το χρυσό μόλις έμπαιναν σε σπίτι και έναν άγνωστο το μικρό όνομα του οποίου είναι «Σπύρος», η σπείρα των διαρρηκτών είχε ρημάξει τα σπίτια δυο συγκεκριμένων περιοχών της Κορίνθου μέχρι και πριν από λίγες μέρες.

 

 

Το astinomiko.gr φέρνει στην δημοσιότητα λεπτομέρειες από την συμμορία που εξαρθρώθηκε και είχε γίνει «πονοκέφαλος» για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου. Την ίδια στιγμή όμως ο συνήγορος υπεράσπισης κάνει λόγο για «υπερβολές στην προανάκριση που προκαλούν ερωτηματικά». 

 

 

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν τους τελευταίους τρεις μήνες και «χτυπούσαν» μόνο απογευματινές ώρες. Κυκλοφορούσαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στον «απόστρατο της αστυνομίας». Κάτοικοι της περιοχής αλλά και περιπολίες αστυνομικών το είχαν δει πολλές φορές να τριγυρνά από στενό σε στενό αναζητώντας το επόμενο σπίτι.

 

 

Ο 37χρονος «αξιωματικός» είχε δώσει ρόλους στους συνεργούς του ενώ ο ίδιος αφού διάλεγε τους στόχους, παρέμενε πάντα στο αυτοκίνητο για τυχόν «απρόσκλητους επισκέπτες». Ο άγνωστος «Σπύρος» είχε ειδικότητα να παραβιάζει μπαλκονόπορτες και άνοιγε δρόμο για τα δυο «λαγωνικά» που έμπαιναν στα σπίτια και τα έκαναν άνω κάτω. Σε μια μόνο περίπτωση άρπαξαν τέσσερις χιλιάδες ευρώ, χρυσές λίρες αλλά και ένα μονόπετρο δαχτυλίδι!

 

 

Το δρομολόγιο των «τεσσάρων» ξεκινούσε από τον Ασπρόπυργο και κατέληγε στις περιοχές «Καλλιθέα» και «Συνοικισμός» της Κορίνθου. Κάποιες φορές μάλιστα έρχονταν σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ιδιοκτήτες.

 

 

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή μιας 72χρονης στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου: «Καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου, μου φάνηκε ότι κάποιο άγνωστο άτομο βρισκόταν στην αυλή και αμέσως ενημέρωσα μια γειτόνισσα προκειμένου να μην μπω μέσα μόνη μου. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα είδα από ένα άλλο σπίτι να βγαίνουν τρέχοντας τρία άτομα. Μόλις μπήκα σπίτι μου, είδα ότι άγνωστοι είχαν μπει από το παράθυρο της κουζίνας. Είχαν αναστατώσει τα υπνοδωμάτια, την τραπεζαρία και μου πήραν πολλά χρυσαφικά που είχα». Σε άλλη διάρρηξη βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα την οποία ο ιδιοκτήτης είχε σε ειδικά διαμορφωμένο ερμάριο μέσα σε ντουλάπα. Η «ομάδα των τεσσάρων» όμως ήταν άπληστη καθώς γνώριζε ότι τα κλοπιμαία τα περίμενε συγκεκριμένο άτομο στο Ζεφύρι για να τα αγοράσει σε καλή τιμή και εκείνοι να μοιραστούν τα λεφτά.

 

 

Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι δεν θα παραδίνονταν με «κάτω τα χέρια». Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν κάποια στιγμή εντόπισαν το μαύρο αυτοκίνητο, ο οδηγός του κάνοντας ελιγμούς και αναπτύσσοντας ταχύτητα κατάφερε να ξεφύγει. Όσο για ένα από τα δυο «λαγωνικά», ηλικίας μόλις 17 ετών, όταν πήγαν σπίτι του να κάνουν έρευνα, εκείνος πήδηξε από το πίσω παράθυρο και έτρεξε να ξεφύγει αλλά οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες. Ο πρώτος που συνελήφθη ήταν το 19χρονο «λαγωνικό» ο οποίος στην αρχή υποστήριξε ότι «ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε στην Κόρινθο» αλλά στη συνέχεια αναγνώρισε τον εαυτό του σε πολλά βίντεο που τον είχαν καταγράψει «επί τω έργω».

 

 

Ο συνήγορος υπεράσπισης της «ομάδας του αξιωματικού της αστυνομίας», ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας υποστηρίζει με δήλωση του στο astinomiko.gr, ότι η διαδικασία έχει πολλά κενά σημεία. «Οι δικονομικές ακυρότητες και υπερβολές της προανάκρισης είναι τέτοιου βαθμού που μόνο ερωτηματικά προκαλούν!Επίκληση βιντεοληπτικού υλικού σε μια εκ των δεκατεσσάρων περιπτώσεων που δεν έχει υποβληθεί μήνυση από την παθούσα και ούτε καν έχει δώσει κατάθεση. Επίκληση άλλου βιντεοληπτικού υλικού που δεν βρίσκεται στη δικογραφία όσον αφορά μια αποδιδόμενη απόπειρα κλοπής χωρίς έναρξη τελέσεως πράξης. Φερόμενη «αυθόρμητη» απολογία του κατηγορουμένου που φέρεται να παραδέχεται ακόμα και πράξη σε οδό που δεν του αποδίδεται και μάλιστα μέσω μαρτυρικής κατάθεσης αστυνομικού. «Απολογία» όπου αποδέχεται δυο πράξεις στους προανακριτικούς υπαλλήλους ενώ ενώπιον του μάρτυρα – αστυνομικού φέρεται να παραδέχεται πέντε πράξεις! Όλα αυτά θα αναδειχθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα με σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας».

 

 

astinomiko.gr