Διασωληνωμένος ασθενής με covid στο Νοσοκομείο Κορίνθου από την Αθήνα

Σε Νοσοκομείο για περιστατικά με κορονοϊό έχει μετατραπεί το Νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ωθεί πλέον την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

 

Το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, μεταφέρθηκε διασωληνωμένος με ασθενοφόρο ένας 84χρονος άνδρας με βαριά συμπτώματα covid από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ αναμένονται πιθανώς και άλλα παρόμοια περιστατικά εντός της ημέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου Κορίνθου, στον οποίο νοσηλεύονταν ύποπτα κρούσματα, άτομα δηλαδή που είχαν συμπτώματα κορονοϊού αλλά ανέμεναν τα αποτελέσματα των test, πλέον νοσηλεύονται επιβεβαιωμένοι ασθενείς covid.

 

Σημειώνεται τέλος, ότι όλα τα περιστατικά που κριθούν ότι χρήζουν νοσηλείας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου, θα μεταφέρονται στην Αθήνα, καθώς η ΜΕΘ θα φιλοξενεί αποκλειστικά βαριά περιστατικά covid.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ενεργοποίηση ενός τέτοιου μέτρου καταδεικνύει το βαθμό κορεσμού που καταγράφεται και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, όπου το Σύστημα Υγείας δέχεται πλέον υπέρμετρη πίεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ