Διατροφή: 3 απλά κόλπα για να μην πάρουμε κιλά στην καραντίνα

Τα γεύματα πολλαπλασιάστηκαν και η αναγκαστική, λόγω κορωνοϊού, παραμονή στο σπίτι οδηγεί σε περισσότερες «επιδρομές» στο ψυγείο και επιπλέον δρομολόγια στα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι απαραίτητα λοιπόν κάποια τιπς διατροφής.

 

Η εικόνα με τα πατατάκια μπροστά στην τηλεόραση είναι μια πραγματικότητα που τη βιώνουν πολλοί απ' όσους «μένουν σπίτι» στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη μη εξάπλωση του ιού, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να έχει αρχίσει ήδη να «σηκώνει» μεγαλύτερο βάρος.

 

«Ο εγκλεισμός στο σπίτι ενίσχυσε τη ροπή προς την κακή επιλογή φαγητού. Ο κόσμος, λόγω της πιεστικής κατάστασης που βιώνει, εξαιτίας της πανδημίας, το "έριξε" στο φαγητό, καταναλώνοντας όχι μόνο επιπλέον ποσότητες, αλλά καταφεύγοντας και σε λιχουδιές που μόνο ωφέλιμες δεν είναι για τον οργανισμό», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Τσιούδας, ταμίας στην Ένωση Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), από τη Θεσσαλονίκη.

 

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να μπει «φρένο» στη λαιμαργία και δίνουν βασικές οδηγίες, αφενός για την υγεία μας και αφετέρου για να μην σπάσει το προσωπικό ρεκόρ των ...κιλών κανενός! Όπως τονίζουν, θα πρέπει

 

- Να τρώμε ανά 2,5 ώρες, διότι αυτό θα περιορίσει την επιθυμία για γλυκά. Πίνουμε, επιπλέον, πολλά υγρά,

- Προσθέτουμε σαλάτες με ελαιόλαδο στο μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, γιατί υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση του οργανισμού με αντιοξειδωτικά, που θα βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

- Δεν γεμίζουμε το καρότσι του σουπερμάρκετ με γλυκά, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με σπιτικό ρυζόγαλο και γιαούρτι με μέλι, τονίζουν.

 

Με βασικό γνώμονα, λοιπόν, την καλή υγεία, λαμβάνοντας υπόψη και τα λόγια των εξειδικευμένων επαγγελματιών, γίνεται εύκολα κατανοητό και σαφές πως «μένουμε σπίτι», αλλά δεν τρώμε ό,τι έχει στο σπίτι!