Διήμερο αλληλεγγύης και εκπλήξεων

Το Σαββατοκύριακο 14 &15 Δεκεμβρίου το Blogaki στήνει τους πάγκους του, ο Συναυλιακός χώρος Μαρία Δημητριάδη φοράει τα γιορτινά του και μετατρέπεται σε χώρο αλληλεγγύης, όπου κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών Κορίνθιοι και Αθηναίοι χειροτέχνες θα προσφέρουν τις δημιουργίες τους και όσοι και όσες παραβρεθούμε θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να παίξουμε, να απολαύσουμε τον καφέ μας, να ακούσουμε μουσική, να διαβάσουμε και να ακούσουμε ποίηση και να στολίσουμε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, να ανταλλάξουμε ιδέες και να ενώσουμε δυνάμεις για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου!

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11.00 πμ
Βιωματικό εργαστήρι

“Γίνομαι και αισθάνομαι το δώρο”. Ταξιδιάρικο παιχνίδι ενσυναίσθησης με τη Νάνσυ Μπαλάφα, ειδική παιδαγωγό. Τα βιωματικά εργαστήρια είναι ένας όμορφος τρόπος να γνωρίσω τον εαυτό μου και να αλληλεπιδράσω με τους γύρω μου. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό ορισμό του δώρου. Προσφέρω ή προσφέρομαι; Σας περιμένουμε σ’ ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι ενσυναίσθησης.

 

11.45 πμ
Ομιλία συζήτηση

“Γνώθι σ…αυτισμόν: Aνα-γνωρίζοντας τον αυτιστικό συνάνθρωπο” με τον Γιάννη Μπούγο, ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή

 

12.15 μμ
Διαδραστική παρουσίαση παραμυθιού

“Το χωροχώρι” με τον Γιάννη Μπούγο. Το “χωροχώρι”. Αυτό το χωριό με το ιδιαίτερο όνομα έρχεται στην αρχή να μας δείξει έναν τρόπο που μπορούμε να συνυπάρχουμε, οριοθετώντας με ακρίβεια τον χώρο μας και ζώντας ανεξάρτητα και ανεμπόδιστα από την παρουσία των “άλλων”. Σεβόμενοι απλώς τα όρια του δικού τους προσωπικού χώρου. Μας δείχνει την ποικιλία και τον “εναλλακτικό” τρόπο που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τον κόσμο και τα αντικείμενα.

 

 

 

Μέσα από το παράδειγμα των ατόμων που που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού, την εσωστρέφεια τους και τον “ιδιαίτερο” τρόπο τους να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον ο συγγραφέας έρχεται να καταδείξει την ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα μας στον διπλανό μας. Να θυμηθούμε και να ξαναεπενδύσουμε στην “θεραπευτική” κοινωνικότητα. Να ανακαλύψουμε την απόλαυση και την απροσδόκητη χαρά που κρύβεται στην “αγκαλιά” ενός διπλανού μας”.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

12.00 μμ
Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης κάρτας. Χρώματα, σχέδια, χρυσόσκονες, αστέρια και ευχές!

 

19.30 μμ
Μίνι συναυλία Corinthian Cellos

Τα Corinthian Cellos θα παρουσιάσουν ένα μικρό πρόγραμμα κλασσικών αλλά και σύγχρονων μουσικών κομματιών διασκευασμένα για βιολοντσέλα και επιλεγμένα για το πνεύμα των εορτών.
Θα χαρούμε να είμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι και να σας δούμε όλους εκεί! Τα Corinthian Cellos είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τρία βιολοντσέλα -του δάσκαλου, Ευγένιου Μπένση, και των δύο μαθητών του, Χρήστου Παναγόπουλου και Λουκά Μαλαμαδάκη. Δραστηριοποιείται αυτόνομα από το 2016 με αλλά και μέσα από το Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο σε σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους σε Κόρινθο, Αθήνα, Νεμέα και Ίσθμια με μια καλοκαιρινή συναυλία – ορόσημο- που γίνεται κάθε χρόνο στην Ακροκόρινθο. Σκοπός του συνόλου είναι να μοιραστεί και να επικοινωνήσει τη χαρά της μουσικής έκφρασης μέσα από τους ήχους του τσέλου.

 

 

https://www.facebook.com/CorinthianCellos/videos/374247179839306/

20.15
Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με ποιήματα!

 

Το παζάρι θα είναι ανοιχτό και τις δύο μέρες από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ

 

corinthia.events