Δημήτρης Βασιλείου: Οι λόγοι που δεν πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Τους λόγους για τους οποίους τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του συνδυασμού του, δεν έδωσαν το παρών στο δημοτικό συμβούλιο της 1ης Νοεμβρίου 2021, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ώρα για Δράση", Δημήτρης Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων...

 

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

 

Η παράταξη «Ωρα για Δράση»  θεωρεί  ότι η αυθαιρεσία, ο εμπαιγμός και η κάκιστη συμπεριφορά (που ισχύει σε πάρα πολλές περιπτώσεις) από μέρους της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας_– Αγίων Θεοδώρων, πρέπει να σταματήσει εδώ. Εάν δεν θέλουν αυτοί να συμμορφωθούν , πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να τους αναγκάσουμε.

 

Το πολύ σημαντικό Δημοτικό Συμβούλιο της 1/11/2021 θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει με τη φυσική παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων που μπορούν και θέλουν να συμμετέχουν και επειδή η πρόκληση είναι το Συμβλούλιο να γίνει με τηλεδιάσκεψη, εμείς σαν παράταξη δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Σήμερα βλέπου ότι η Βουλή συνεδριάζει δια ζώσης, εμάς τί μας εμποδίζει να το κάνουμε. 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας δεν είναι τσιφλίκι κανενός, η διοικούσα παράταξη είναι υποχρεωμένη να βρει τον τρόπο να ομαλοποιήσει τις συνεδριάσεις του. Δεν είναι δυνατόν κάποια άτομα να επιμένουν να επιβάλλουν  τη δική τους γνώμη και να διατηρούν  τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη. Αυτό είναι κάτι που φιμώνει τους πάντες για να εξυπηρετήσει ορισμένους. Σημειωτέον δε ότι είναι και εντελώς αντιδημοκρατικό. 

 

Επιπλέον και εξ ίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι και οι συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου, όπως οικονομική επιτροπή και άλλα όργανα συνεδριάζουν με με τον απαράδεκτο τρόπο της δια περιφοράς, στερώντας τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων κατά τη διάρκεια της σνεδρίασης των οργάνων και επαρκούς ενημέρωσης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.  

 

Η παράταξη που διοικεί έχει την υποχρέωση να βρει τον τόπο των συνεδριάσεων και να ομαλοποιήσει τον τρόπο διεξαγωγής των. Δεν είναι δυνατόν και θα έλεγα ότι είναι και απαράδεκτο θέματα σοβαρά που περιμένουν λύσεις να συζητούνται σε τηλεδιασκέψεις ή να ψηφίζονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με αυτούς που αποφασίζουν να είναι πλήρως φιμωμένοι.  

 

Δείτε το video: