Δήμος Αθηναίων: 800 ευρώ αποζημίωση στον Κραουνάκη για τη «συναυλία» της Πρωτοψάλτη

Ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ένταλμα πληρωμής ύψους 800 ευρώ για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη «κινητή συναυλία».

 

 

Μάλιστα, ο δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκε την επομένη κιόλας μέρα στο αίτημα του καλλιτέχνη που διατυπώθηκε με μορφή εξώδικης διαμαρτυρίας. Ο Σταμάτης Κραουνάκης φέρεται να ζήτησε το ποσό των 800 ευρώ, ως χρηματική αποζημίωση επειδή η Άλκηστης Πρωτοψάλτη ερμήνευσε μερικά από τα τραγούδια του, χωρίς να τον ρωτήσει. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του δήμου Αθηναίων ικανοποίησαν άμεσα το αίτημα του και έτσι την επόμενη κιόλας μέρα εκδόθηκε ένταλμα ύψους 800 ευρώ, όπως επιβεβαίωσε στο protothema.gr o γενικός διευθυντής οικονομικών του δήμου Σπύρος Χαμακιώτης.

 

 

Αυτό που δεν είχε γίνει ακόμη γνωστό είναι αν ο καλλιτέχνης τήρησε την υπόσχεση του και μοίρασε αυτά τα χρήματα στους «πάσχοντες και αδυνατούντες καλλιτέχνες δημιουργούς» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εξώδικη διαμαρτυρία του.

 

 

Να θυμίσουμε ότι ο μουσικοσυνθέτης Στάματης Κραουνάκης, μετά τη δριμεία κριτική στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, απέστειλε εξώδικο στον Δήμο Αθηναίων, με το οποίο ζητούσε να αποζημιωθεί χρηματικά επειδή η καλλιτέχνις ερμήνευσε τραγούδια του χωρίς την άδειά του.

 

 

Ο συνθέτης είχε φροντίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του απέναντι στο εγχείρημα της δημοφιλούς ερμηνεύτριας να πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς συναυλία πάνω σε φορτηγό, με τίτλο «Από τον δρόμο με αγάπη», περιδιαβαίνοντας δρόμους και συνοικίες της πρωτεύουσας, μια ιδέα που στηρίχθηκε από τον δήμο Αθηναίων.

 

 

Με αφετηρία την Τεχνόπολη, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη πέρασε από πολλά σημεία της Αθήνας, όπως και από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει στον δρόμο για να ακούσει αλλά και να μιλήσει στην τραγουδίστρια, κάτι που ενόχλησε σφόδρα τον Σταμάτη Κραουνάκη.

 

 

«Αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω» είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά.

 

 

Η απάντηση του Σταμάτη Κραουνάκη

 

 

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, πάντως, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση σχετικά με την εν λόγω χρηματική αποζημίωση από τον Δήμο Αθηναίων.

 

 

«Ούτε πήρα στα χέρια μου ένταλμα πληρωμής ούτε αποδέχτηκα ένταλμα πληρωμής» δήλωσε ο ίδιος στο protothema.gr και πρόσθεσε: «Με ενδιαφέρει μόνο η συνολική αποζημίωση των Ελλήνων δημιουργών, μέσω επιδομάτων και όχι η προσωπική αποζημίωση για τη χρήση του τραγουδιού, όπως είχε επισημανθεί και στο εξώδικο».

 

 

Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, που αποφάσισε να στείλει την εξώδικη διαμαρτυρία στον Δήμο Αθηναίων την οποία μάλιστα, όπως λέει, ο ίδιος δεν είχε σκοπό να δημοσιοποιήσει.

 

 

protothema.gr