Δήμος Κορινθίων: Η τετραετία των εκατομμυρίων!

“Πρωταθλητή χρηματοδοτήσεων” για την τετραετία 2019-2023 κατέστησε το Δήμο Κορινθίων η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου, Βασίλη Νανόπουλου, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά οικονομικά στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Αναλυτικότερα και με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα οποία εξασφάλισε το loutraki365.gr μετά από ενδελεχή έρευνα, η Δημοτική Αρχή της Κορίνθου κατάφερε να εξασφαλίσει συνολικό ποσό-μαμούθ άνω των 185 εκατομμυρίων ευρώ!

 

Την ίδια στιγμή, άλλοι Δήμοι της Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και μερικών της Αττικής, αναγκάζονται να εστιάσουν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη “μέγγενη” των χρεών, επιδιώκοντας απλώς τη διαγραφή ή τη ρύθμισή τους, χάνοντας την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

 
Από τη δική του πλευρά, ο Δήμος Κορινθίων έχει τη δυνατότητα να στρέφει το βλέμμα του με αισιοδοξία προς το μέλλον. Αυτό ισχύει, διότι τα υψηλά εισρεόμενα κεφάλαια από διάφορες πηγές, δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιηθούν σημαντικότατα έργα υποδομής κι ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον για τους Δημότες.

Μια απλή σύγκριση με ισοδύναμους σε πληθυσμό Δήμους, από ολόκληρη τη χώρα, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών… Τα 185 και πλέον, εκατομμύρια ευρώ της τετραετίας 2019-2023, τα οποία εξασφάλισε με σκληρή και μεθοδική δουλειά η δημοτική αρχή του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, είναι ποσό πολλαπλάσιο των αντίστοιχων που εγκρίθηκαν για άλλους Δήμους, περίπου ίδιου αριθμού δημοτών. Μια απλή αριθμητική πράξη, αποδεικνύει ότι εξασφαλίσθηκαν άνω των 3.200 ευρώ ανά κάτοικο της Κορίνθου για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. 

 

Η επιτυχία αυτή οφείλεται, χωρίς αμφιβολία και στην εν γένει φιλοσοφία του ίδιου του Δημάρχου, ο οποίος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του λειτούργησε ως ηγετικό στέλεχος ενός μεγάλου και σοβαρού Οργανισμού, που σέβεται τον εαυτό του και δε διστάζει να εργασθεί σκληρά, αποφεύγοντας λαϊκιστικές μεθόδους μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Παράλληλα οι, υψηλής αποδοτικότητας, διαπραγματευτικές ικανότητες του Δημάρχου εξασφάλισαν, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, σημαντικές συμμαχίες, με ανθρώπους-κλειδιά των κυβερνήσεων της προηγούμενης τετραετίας, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων, και τις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις του, προς όφελος των πολιτών της Κορίνθου.

 
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το loutraki365.gr, Δήμοι του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης, υπολείπονται σημαντικά σε εισρεόμενα κεφάλαια, σε σύγκριση με το Δήμο Κορινθίων. Ο Δήμος Αμαρουσίου ως πρώτο τυχαίο παράδειγμα, ο οποίος είναι εξ αυτών που προσπαθούν εναγωνίως να ξεφύγουν από τη μέγγενη των χρεών τους, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει παρά μόνον 19 εκατομμύρια ευρώ για υποδομές και έργα πνοής. Αλλά και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, δείχνει να πανηγυρίζει για τα 42 μόλις, εκατομμύρια ευρώ που κατάφερε να εξασφαλίσει. Αλλά κι ένας άλλος Δήμος, υψηλότερης δυναμικότητας πληθυσμού, αυτός της Κατερίνης, εξασφάλισε συνολικές χρηματοδοτήσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, κατάφερε να συγκεντρώσει λιγότερα από 23 εκατομμύρια ευρώ.

 
Τα ποσά αυτά, φαντάζουν και είναι, ιδιαιτέρως χαμηλά μπροστά στο εννεαψήφιο συνολικό ποσόν που εξασφάλισε η δημοτική Αρχή του Βασίλη Νανόπουλου και το οποίο κάνει υπερήφανο για την πόλη του, κάθε Κορίνθιο, δεδομένου ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές, αφορούν σε μεγάλα και κρίσιμα έργα τα οποία στοχεύουν στην εξασφάλιση μιας μακρόπνοης βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών της Κορίνθου καθώς και στη διαρκή αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.