Δήμος Κορινθίων: Κατάχρηση 124.000 ευρώ στην Σχολική επιτροπή του Δήμου ανακάλυψε ο Νανόπουλος

Ταμειακό έλλειμμα 127.000 ευρω βρέθηκε στο ταμείο της Σχολικής επιτροπής Α/βθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις χθεσινές (25/9/2019) δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων στην έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ Κορινθίων.

 

 

Ο κ. Νανόπουλος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε πως κατά σύμφωνα με τα στοιχεία του λογιστή που εξέτασε τα βιβλία της συγκεκριμένης επιτροπής δεν υπήρξε ποτέ έλεγχος απο τον προηγούμενη δημοτική αρχή.

 

 

Ο δημαρχος απευθυνόμενος προς το σώμα ζητησε την ψήφιση των ενεργειών που προτίθεται να πράξει, δηλ να μπει ορκωτός λογιστής και να σταλεί επιστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος.

 

 

Η εισήγηση του δημάρχου ψηφίστηκε παρά το γεγονός πως ο κ. Πνευματικός εξέφρασε τις ενστάσεις του τονίζοντας πως το θέμα δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Νανόπουλος – Πνευματικός «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» όταν ο πρώτος μίλησε για πολιτικές ευθυνες Πνευματικού, γεγονός που δεν έκανε αποδεκτό ο δεύτερος λέγοντας πως όλα τα μέλη της επιτροπής έχουν ευθύνη, επομένως και στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, κατηγορώντας τον δήμαρχο πως αναφέρεται σε πολιτικές ευθύνες για λόγους εντυπωσιασμού.

 

hlektra.gr