Δήμος Κορινθίων: Πως θα εξυπηρετηθείτε στη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown

Την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν και να διεκπαιρεώσουν ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΥΚΟΛΑ και ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ τις συναλλαγές και τις υποθέσεις τους συνεχίζει να δίνει ο Δήμος Κορινθίων μέσα απο την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Υπηρεσίες που ανέπτυξε στο πρωτο κύμα της πανδημίας και παρέδωσε προς χρήση στους δημότες του.

Το διάστημα αυτό, όπου λόγω των μέτρων του 2ου κύματος πανδημίας δεν επιτρέπεται η φυσική παρουσία στις υπηρεσίες του δήμου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι το εργαλείο εκείνο που επιτρέπει στους δημότες και επαγγελματίες να εξυπηρετηθούν, αυτός άλλωστε είναι και ο κυρίαρχος στόχος, η εξυπηρέτηση του πολίτη! Οι υπηρεσίες που είναι ατην διάθεση σας μέσα απο το www.korinthos.gr είναι:

ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ (Πιστοποιητικό Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης, Εγγυτέρων Συγγενών, Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας, κτλ.)

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ (Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης, Γάμου, κτλ.)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (Οικίες, Επαγγ. Στέγες, Εργοταξιακό, Αλλαγή Χρήσης/Ονόματος/Διεύθυνσης, Διόρθωση Τετραγ. Μέτρων ή Ζώνης Ακινήτου)

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ (Πολύτεκνοι, Άνεργοι, ΑμεΑ, κτλ.)

ΤΑΠ (Ηλεκτροδοτούμενα Ακίνητα & Μη)

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Για Έλληνες πολίτες,γυναίκες και άνδρες, οι οποίες/οι έχουν την κανονική τους εγγραφή στο Δήμο, υπάρχει δυνατότητα να εκδοθούν on line, εντός τριών εργασίμων ημερών. τα παρακάτω πιστοποιητικά:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για μειωμένη θητεία
  4. Πιστοποιητικό εντοπιότητας
  5. Πιστοποιητικό ιθαγένειας
  6. Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών
  7. Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

Είσοδος μέσω Taxinet

Ληξιαρχείο

Για γεννήσεις ,θανάτους, γάμους και σύμφωνα συμβίωσης που δηλώθηκαν στον Δήμο μας μετά τις 08/05/2013 υπάρχει δυνατότητα on line χορήγησης αντιγράφων των αντιστοίχων ληξιαρχικών πράξεων,εντός τριών εργασίμων ημερών

  1. Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης
  2. Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
  3. Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου
  4. Αντίγραφο Συμφώνου Συμβίωσης

Είσοδος μέσω Taxinet

Άδεια Πολιτικού Γάμου

Η άδεια γάμου εκδίδεται από τον Δήμο της τελευταίας κατοικίας των αιτούντων αμέσως μετά την συμπλήρωση της προθεσμίας μιας εβδομάδας και απαιτούνται τα εξής ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ Είσοδος μέσω Taxinet