Δήμος Κορινθίων: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης νερού, εδώ και καιρό (video)

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (22/3) ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, ενημέρωσε μεταξύ άλλων και προς έκπληξη όλων, ότι ο δήμος Κορινθίων έχει κηρυχθεί εδώ και καιρό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας.

 

Ο κ. Νανόπουλος αφού τοποθετήθηκε για τη δωρεά 50 εκατομμυρίων ευρώ από τη Motor Oil και το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα, για έργα στους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, λέγοντας ότι έχει συζητηθεί – μεταξύ άλλων – η τοποθέτηση και λειτουργία μονάδων επεξεργασίας νερού και αφαλάτωσης (κάτι που θα επιτρέψει τη συμπλήρωσης της ποσότητας νερού που χρειάζεται σε αυτό της Στυμφαλίας), προχώρησε σε μια ανακοίνωση που ακούστηκε για πρώτη φορά.

 

Ο κ. Νανόπουλος έκανε γνωστό πως ο δήμος Κορινθίων έχει από καιρό κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας, ενώ προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόκρυψη ανέφερε ότι “ο δήμος Κορινθίων προνοεί γι’αυτές τις περιπτώσεις” και πως “δεν το ξέρετε, δεν χρειαζόταν να το ανακοινώσω”. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν προχώρησε σε ενημέρωση ώστε να μην ανησυχήσει τους δημότες…

 

Όπως συμπλήρωσε, πάντως, αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα βοηθήσει να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για να μπορέσει ο δήμος να βγάλει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις που τον ενδιαφέρουν για να δημιουργήσει μονάδες αφαλάτωσης.

 

Σε ερώτηση για το αν το νερό που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών είναι Στυμφαλίας, ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, λέγοντας ότι “εκεί που προβλέπεται είναι μόνο Στυμφαλίας και ανακοινώνεται και εκεί που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και γίνεται μείξη με νερό από γεωτρήσεις, υπάρχει στην ιστοσελίδα και είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους. Ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ”και εν τέλει, παρέπεμψε άπαντες είτε στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ είτε στο τηλεφωνικό κέντρο της Δημόσιας Επιχείρισης Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

 

Ακόμα και αν ένας ηλικιωμένος δεν έχει τέτοια δυνατότητα, ο Βασίλης Νανόπουλος συμβούλεψε παιδιά, εγγόνια και κάθε είδους συγγενείς να βοηθήσουν και να μεταφέρουν οι ίδιοι την πληροφορία.

 

Οι πολίττες της Κορίνθου αγνοούσαν για καιρό το γεγονός πως η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ερωτηματικά δημιουργούνται και από το γεγονός πως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση του δήμου για το αν και πού χρησιμοποιείται νερό γεωτρήσεων.

 

Μέχρι πρόσφατα η σχετική ενημέρωση γινόταν από τον Δήμο και αξίζει να σημειωθεί ότι μπαίνοντας κάποιος στο site της ΔΕΥΑΚ βλέπει ότι η τελευταία ενημέρωση είναι από το 2022.

 

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου:

 

 

klife.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ