Δήμος Λουτρακίου: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες ότι τέθηκε σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων, σύμφωνα με την 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη.

 

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω κωδικών Taxisnet.

 

Υπενθυμίζουμε ότι υποχρέωση καθαρισμού και δήλωσης έχουν οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

 

  1. περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,
  2. περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,
  3. εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ. (α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και
  4. εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

 

Να διευκρινιστεί πως όσοι έχουν ήδη στείλει δηλώσεις καθαρισμού του οικοπέδου τους στο Δήμο μας, θα πρέπει να υποβάλλουν την προβλεπόμενη δήλωση και στην ιστοσελίδα https://akatharista.apps.gov.gr/ .

 

Η προθεσμία για τις δηλώσεις λήγει την 31η Μαΐου 2024, ημέρα Παρασκευή.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ