Δήμος Μούτσης: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον σπουδαίο συνθέτη

Στενοί φίλοι και συγγενείς παραβρέθηκαν τη Δευτέρα στη σεμνή τελετή στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

 

Σε πολύ στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, παρουσία της συντρόφου του Δήμητρας, έγινε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Δήμο Μούτση, στην αίθουσα τελετών του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, τη Δευτέρα.

 

Στενοί φίλοι και συγγενείς που παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή, άκουσαν με συγκίνηση τη μουσική του μεγάλου συνθέτη και τραγουδοποιού, την οποία ερμήνευσε πιανίστας στο πιάνο του αποτεφρωτηρίου, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν φωτογραφίες από τη ζωή του Δήμου Μούτση.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μούτσης, ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς και προσωπικούς Έλληνες συνθέτες πέθανε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών.

 

O Δ. Μούτσης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 2 Αυγούστου 1938. Άρχισε να σπουδάζει βιολί στο Ωδείο Αθηνών εκδηλώνοντας ένα αληθινά μεγάλο ταλέντο, με αποτέλεσμα το πέρας των σπουδών του, εκτός από το δίπλωμά του, να συνοδευτεί και από το πρώτο βραβείο ως σολίστ. Αυτό όμως που ήταν αναμενόμενο, δηλαδή μια λαμπρή καριέρα ως σολίστ, δεν συνέβη ποτέ. Η αιτία γι’ αυτό ήταν ότι λίγο καιρό μετά το τέλος των σπουδών του συνάντησε τυχαία τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Γκάτσο και σταδιακά καλλιέργησε μια φιλική σχέση μαζί τους, ενώ παράλληλα ένιωσε την επιθυμία, αν όχι και την ανάγκη, να γράψει και ο ίδιος τραγούδια. Όπως ήταν φυσικό, ξεκίνησε μελοποιώντας στίχους του Νίκου Γκάτσου. Το τραγούδι που εγκαινίασε τη συνεργασία τους, και ταυτόχρονα η πρώτη εμφάνιση του Δ. Μούτση στη δισκογραφία, ήταν το «Βρέχει ο Θεός» το 1967.