Διόδια Ελευσίνας: Ουρές χιλιομέτρων – Πώς η φωτιά στη Νέα Πέραμο επηρέασε την έξοδο των αδειούχων

Κατά κύματα φεύγουν από την Αθήνα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας αλλά και Αφιδνών. Την ίδια ώρα, η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα αυτοκίνητα το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν σχεδόν σταματημένα στα διόδια της Ελευσίνας και κινούνταν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Οι καθυστερήσεις που καταγράφονταν ήταν μεγάλες καθυστερήσεις, τουλάχιστον 30 λεπτών. 

 

Σημειώνεται πως η κατάσταση στα διόδια Ελευσίνας επιδεινώθηκε, καθώς πολλοί οδηγοί επέλεξαν να κινηθούν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Ωστόσο, στο ύψος της Βλυχάδας – Λουτρόπυργου βρίσκονται σταθμευμένα οχήματα της Πυροσβεστικής και υδροφόρα που παραμένουν σε ετοιμότητα μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην Νέα Πέραμο. 

 

Έτσι, οι ταξιδιώτες που παρανόμως κινούνταν στις ΛΕΑ αναγκάζονταν λίγο πριν τα διόδια να μπουν στις λωρίδες κυκλοφορίας δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

 

 

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου εκτιμάται ότι θα φύγουν από Ελευσίνα και Αφίδνες περίπου 40.000 οχήματα.

 

Μεγάλη είναι η κίνηση στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, η πληρότητα των πλοίων αγγίζει το 100%, ενώ τα δρομολόγια είναι συνεχή. Αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες ζητούν από τους επιβάτες των πλοίων να φτάνουν στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν. 

 

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και σε τρένα και λεωφορεία των ΚΤΕΛ.