Το doodle της Google για τη νέα σχολική χρονιά

Αφιερωμένο στην πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους είναι σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, το doodle της Google.

 

Παραδοσιακά στην Ελλάδα, η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι η 11η Σεπτεμβρίου ή η πρώτη επόμενη Δευτέρα μετά το σαββατοκύριακο εάν η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Σάββατο ή Κυριακή.

 

Όσον αφορά άλλες χώρες του κόσμου, συνήθως, το σχολικό έτος ξεκινά τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο στο Βόρειο Ημισφαίριο και τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο. Ωστόσο αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα.

 

Ενδεικτικά, στην Ευρώπη η σχολική χρονιά ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, τη Γαλλία και τη Λετονία.

 

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τις ΗΠΑ, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε πολιτειακό επίπεδο και στο επίπεδο των επιμέρους σχολικών επαρχιών. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα όπου αρχίζουν τα σχολεία.

 

Στην Ασία, τα σχολεία ανοίγουν τον Ιούνιο σε Φιλιππίνες και Ινδία, ενώ στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο και στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, όταν ανθίζουν οι κερασιές.

 

Σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τα σχολεία συνήθως ξεκινούν την λειτουργία τους τον Ιανουάριο.

 

Στην Αφρική – για παράδειγμα σε Τυνησία, Μαρόκο και Αίγυπτο – τα μαθήματα ξεκινούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

Κατά τον 20ο αιώνα, συνηθιζόταν η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς να τοποθετείται σύντομα μετά την Ημέρα της Εργασίας (αρχές Σεπτεμβρίου), ενώ σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα.

 

Ωστόσο, σε όλο τον κόσμο παρατηρείται η τάση το νέο σχολικό έτος να εκκινεί νωρίτερα, ήδη από τον Αύγουστο ή ακόμα και τα τέλη Ιουλίου.

 

newsbomb.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ