Δώρο Πάσχα 2020: Ποιοι εργαζόμενοι θα το πάρουν μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη και ποιοι αργότερα

Κανονικά μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου θα καταβάλουν το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και δεν αναφέρονται στους συγκεκριμένους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

 

«Όσες επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά αυτές τις μέρες και δεν έχουν επηρεαστεί από τα κυβερνητικά μέτρα, είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν κανονικά το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη» ξεκαθάρισε χθες μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας πως όποιες δεν το κάνουν θα υποστούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα στην ενημέρωση για το τρίτο οικονομικό πακέτο ενίσχυσης λόγω κορονοϊού, ανέλυσε όλο το πλαίσιο για το πότε, πώς και σε ποιους θα δοθεί το δώρο Πάσχα.

 

Η ημερομηνία καταβολής του δώρου Πάσχα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εναπόκεινται στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη.

 

Πρόκειται για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον κορονοϊό είτε λόγω αναγκαστικής παύσης λειτουργίας είτε λόγω του ότι έχουν πληγεί και συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

 

Έτσι μπορούν να το καταβάλλουν μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Έτσι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη μόνο για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανοιχτή ημερομηνία που θα επιλέξει ο εργοδότης.

 

Επιπλέον, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ