Δυναμική εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας στα γεγονότα της φετινής 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Δυναμικό παρόν έδωσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, αλλά και επιχειρήσεις του νομού μας που συμμετείχαν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, στη φετινή 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Ά Αντιπρόεδρος, κ. Σωτήριος Σπηλιωτακάρας, ο ΄Β Αντιπρόεδρος, κ. Σωτήριος Κουκουλάκης, ο Υπεύθυνος ΚΕΠΙΧ, κ. Δημήτριος Μπίτζιος, το μέλος του ΔΣ, κ. Βασίλειος Αναστασόπουλος, το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος της ΚΕΕΕ, κ. Δημήτριος Ραψωματιώτης, παρευρέθηκαν στο σημαντικό αυτό επιχειρηματικό γεγονός.

 

 

Η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και χαρακτηρίσθηκε από όλους ως μια μεγάλη «γιορτή» της επιχειρηματικότητας. Τιμώμενη Χώρα αυτή τη χρονιά η Ινδία με έμφαση στο τρίπτυχο «επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια».

 

 

 

 

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κορινθίας οι επισκέπτες του, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα της Κορινθιακής Γής και της Κορινθιακής Επιχειρηματικότητας, να εκτιμήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων μας και να έλθουν σε επαφή με τους συμμετέχοντες τοπικούς επιχειρηματίες. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης επισκέφθηκε τη φετινή ΔΕΘ και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες Κορίνθιους επιχειρηματίες και εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων για τον άριστο τρόπο με τον οποίο προέβαλαν την αξεπέραστη Κορινθία, την δυναμική παραγωγή της και τα ποιοτικά προϊόντα της. Οι επιχειρήσεις μέλη μας που συμμετέχουν είναι οι: ΓΝΗΣΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ (μεταποίηση και συσκευασία αποξηραμένων φρούτων),  ΑΦΟΙ Ν ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ (ελαιοτριβείο), ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ – ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΜΠΑΣΑΝΙΩΤΗΣ (Λιπάσματα και οξοποιία), AGRONOVA ΕΠΕ (αποξηραμένα φρούτα και σταφίδα).

 

 

Επίσης ο κ. Παναγιώτης Πιτσάκης ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας συμμετείχε και στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κατά τα καθιερωμένα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος λόγω της ΔΕΘ. Εκεί είχε την ευκαιρία να είναι συνομιλητής με εκπροσώπους πολλών Επιμελητηρίων της χώρας, τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και τους παρισταμένους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και άλλων φορέων.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικό Παναγιωτόπουλο άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί στο φλέγον και πλέον επίκαιρο ζήτημα για την Κόρινθο, αυτό της μεταφοράς μεταναστών στο χώρο του στρατοπέδου της Κορίνθου.

 

 

Επίσης, παρακολούθησε την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης κ Επενδύσεων,  κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας που παρατέθηκε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ από το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την Κεντρική Ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ανακοινώθηκαν φορολογικά μέτρα ανακούφισης (μείωση του ΕΝΦΙΑ / νέο βελτιωμένο σύστημα των 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές / διατήρηση του αφορολόγητο και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα/ μείωση φόρου επιχειρήσεων από 28% στο 24%. και μερισμάτων από 10% σε 5% / κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης), και έγινε λόγος για προώθηση εντός του 2019 πολλών δυναμικών επενδυτικών σχεδίων. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, τέσσερα είναι τα κύρια πεδία, οι δράσεις των οποίων θα υπηρετήσουν την Ανάπτυξη, τη Φορολογική πολιτική, τις Επενδύσεις, τις σχέσεις με τον κόσμο της εργασίας και το Παραγωγικό Ψηφιακό Κράτος. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού έρχονται σε απόλυτη ταύτιση με τους στόχους της Διοίκησης των επιμελητηρίων που είναι η οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η επενδυτική  σταθερότητα.

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 7-8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, Επιμελητηρίων, ενώ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης πραγματοποίησε επίσκεψη και στον εκθεσιακό χώρο των Επιμελητηρίων της Ελλάδος καθώς και στο περίπτερο της AstroSat, Ινδικής εταιρείας που ειδικεύεται σε διαστημικές τεχνολογίες, αλλά και στο περίπτερο της Α.Ε.ΔΙ.Κ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΩΡΥΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, όπου συνεχάρη την Διευθύνουσα κα. Ελένη Σακισλή, για την παρουσία της εταιρείας στην έκθεση.

 

 

H Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας έδωσε έντονο παρόν στη διοργάνωση τόσο μέσω του εκθεσιακού χώρου, όσο και μέσω συναντήσεων και συμμετοχών σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

 

sfedona.gr