Εδώ Λουτράκι: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις του δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας, Κώστα Σπύρου, αλλά και της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Έλενας Βενετσάνου, που σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, αποτελεί και αυτή παρελθόν από το συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη...

 

Του Αλέξανδρου Κανδρή

 

Με δύο ακόμα παραιτήσεις μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, ήρθε αντιμέτωπος ο Γιώργος Γκιώνης που πλέον έχει χάσει και επίσημα την πλειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως διαβάσατε στο loutraki365.gr από την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σπύρου, με επιστολή που παρέδωσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία αναγνώστηκε στο Σώμα, ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή, ενώ όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, θα κατέβει υποψήφιος με το συνδυασμό της Μαρίας Πρωτοπαππά "Δύναμη Δημιουργίας, με θέληση και γνώση".

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας, Έλενα Βενετσάνου πριν από λίγες ημέρες παρέδωσε την αίτηση ανεξαρτητοποίησής της από τη δημοτική Αρχή και, όπως είναι ήδη γνωστό θα κατέβει και αυτή υποψήφια με το συνδυασμό της Μαρίας Πρωτοπαππά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Έλενα Βενετσάνου, ανεξαρτητοποιήθηκε για προσωπικούς λόγους, ενώ κυρίαρχο ρόλο στην απόφασή της έπαιξε το γεγονός ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής Γκιώνη παρέμειναν ανεκπλήρωτες.

 

Με τις δύο αυτές παραιτήσεις, η απερχόμενη δημοτική Αρχή Γκιώνη, έχει χάσει και επίσημα την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που είναι δεδομένο ότι θα παίξει το ρόλο του τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Κι αυτό, διότι ο Γιώργος Γκιώνης, υποσχέθηκε ενώπιον του εργολάβου του Spa, ότι η μετατροπή σε Α.Ε. μπορεί να γίνει ακόμα και μετά τις εκλογές.

 

Είναι όμως έτσι; 

 

Ας δούμε τους 27 δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν το παρόν δημοτικό συμβούλιο και τους συσχετισμούς που έχουν προκύψει μετά από 5 χρόνια διοίκησης Γ. Γκιώνη.

 

Πλέον, στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, έχουν απομείνει 11+1 δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά οι 4 πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Λουτρακίου – Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων & Ισθμίας, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο. Σημειώνεται επίσης ότι και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

 

Πρόκειται για τους: (1) Γιώργος Στάμου, (2) Τάσος Σακελλαρίου, (3) Σωτήρης Πέρρας, (4) Κώστας Παντελέου, (5) Σάκης Παπαθανασίου, (6) Σπύρος Ράτης, (7) Γιώργος Ρουμελιώτης, (8) Φίλιππας Θυμής, (9) Σωτηρία Κορδαλή, (10) Μιχάλης Θυμής και (11) Βαγγέλης Βλάσσης. Επίσης, στο συνδυασμό του Γ. Γκιώνη, προσχώρησε από το συνδυασμό του Παύλου Παύλου και ο Δημήτρης Πρωτονετάριος. Σύνολο: 12.

 

Έξι εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου, έχει πλέον ο "συνδυασμός" της Μαρία Πρωτοπαππά, καθώς τόσο η ίδια, όσο και 5 ακόμα εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν ανακοινώσει τη στήριξή τους στο συνδυασμό της και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα την ακολουθήσουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Σημειώνεται ότι οι 4 εξ αυτών, έχουν αποχωρήσει από το συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, ενώ η τελευταία της μεταγραφή (αυτή του Παναγιώτη Βαρελά), είναι από το συνδυασμό του Παύλου Παύλου. Έτσι, ένας συνδυασμός που ακόμα δεν έχει συμμετάσχει σε δημοτικές εκλογές, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 6 δημοτικούς συμβούλους με δικαίωμα ψήφου στο παρόν δημοτικό συμβούλιο.

 

Αναλυτικά: (1) Μαρία Πρωτοπαππά, (2) Θανάσης Γεωργίου, (3) Παναγιώτης Πέτρου, (4) Σωτήρης Νικολάου, (5) Κώστας Σπύρου, (6) Παναγιώτης Βαρελάς. Σύνολο: 6

 

Στο συνδυασμό του Παύλου Παύλου, έχουν απομείνει μόλις δύο σύμβουλοι οι οποίοι έχουν μεν δικαίωμα ψήφου, ωστόσο αμφότεροι έχουν δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές. 

 

Αναλυτικά: (1) Παύλος Παύλου, (2) Χαράλαμπος Γεωργίου. Σύνολο: 2

 

Ενισχυμένη κατά ένα δημοτικό σύμβουλο είναι και η δημοτική παράταξη του Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, "έδωσε τα χέρια" με τον ανεξάρτητο, μέχρι πρότεινος, δημοτικό σύμβουλο, Θοδωρή Πέτρου. Μάλιστα, ο εν λόγω συνδυασμός είναι και ο μοναδικός που κατάφερε να διατηρήσει στις τάξεις του, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, καθώς Θανάσης Μουζάκης και Κώστας Δόσχορης, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα επανδρώσουν το ψηφοδέλτιο του Κώστα Λογοθέτη στις επερχόμενες εκλογές.

 

Αναλυτικά: (1) Κώστας Λογοθέτης, (2) Θανάσης Μουζάκης, (3) Κώστας Δόσχορης, (4) Θοδωρής Πέτρου. Σύνολο: 4

 

Πολλά ήταν τα προβλήματα για το συνδυασμό "Πρωτοβουλία Πολιτών", καθώς οι παραιτήσεις έδιναν και έπαιρναν καθ΄ όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2014 - 2019. Αποτέλεσμα, η πολιτική ζωή του συνδυασμού να είναι εξαιρετικά σύντομη. Μόλις μία πενταετία. Στις 15/5/2015, παραιτήθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Δημήτρης Στάμου. Στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Ιουνίου 2016, είχε ήδη δηλώσει την παραίτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λάμπρου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από το Θοδωρή Πέτρου, ο οποίος όμως ανεξαρτητοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2017. Πλέον, στο συνδυασμό παραμένουν ο Ηλίας Κοφινάς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα κατέβει υποψήφιος στην Περιφέρεια με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε και η Αγγελική Θεοδώρου, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το αν θα συμμετάσχει ή όχι στα κοινά.

 

Αναλυτικά: (1) Ηλίας Κοφινάς, (2) Αγγελική Θεοδώρου. Σύνολο: 2

 

"Ένας αλλά Λέων". Ο Χρήστος Ασημακόπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, δίνει τη δική του μάχη στα δημοτικά έδρανα και όπως έχει ήδη ανακοινώσει θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές, με τη στήριξη του ΚΚΕ.

 

Αναλυτικά: (1) Χρήστος Ασημακόπουλος. Σύνολο: 1