ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι

Νοθευμένο μέλι ανακαλεί με απόφασή του ο ΕΦΕΤ. Το «μέλι από άνθη και βότανα» ήταν νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η Περιφερειακή  Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε ότι πρόκειται για νοθευμένο προϊόν.

 

 

Πρόκειται για μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα… με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από τις 25/06/2022, το οποίο συσκευάζεται στην ΕΕ για την ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη.

 

 

Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης.

 

 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το «μη κανονικό-νοθευμένο προϊόν» από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ καλούνται οι καταναλωτές που το έχουν ήδη προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

 

 

kathimerini.gr