«Εφιαλτικά» σενάρια για τέλος των δόσεων στην εφορία! Άμεση είσπραξη όλης της οφειλής ζητά η τρόικα

Σενάριο που προκαλεί.. ιδρώτα σε εκατομμύρια πολίτες είναι αυτό που βλέπει το "φως" της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές ζητούν κατάργηση των δόσεων για χρέη στην εφορία, και την εφάπαξ είσπραξή τους.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης RealNews και του Δημήτρη Χριστούλια, οι δανειστές ζητούν νέο πλαίσιο ρυθμίσεων που δε θα στηρίζεται σε πλαφόν δόσεων αλλά σε δυνατότητα άμεσης είσπραξης των φόρων.

Ρύθμιση θα υπάρχει μόνο σε εξαιρετικά ειδικές περιπτώσεις υπό αυστηρούς όρους. Σύμφωνα με την ReaNews, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως «ζητούν να έρθει πιο κοντά ως προς τον χρόνο είσπραξης των φόρων, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει η έννοια των δόσεων».

 

 

Με λίγα λόγια να πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι τους φόρους στην ώρα τους για να καλλιεργηθεί τέτοιου είδους… «φορολογική κουλτούρα».

 

 

«Άκυρο» και στις 12 δόσεις

Μάλιστα το ΔΝΤ αντιτίθεται ακόμα και στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, απορρίπτοντας όποια πρόταση της Ελληνικής πλευράς για περισσότερες δόσεις και τονίζοντας ότι δεν ακολουθούνται ανάλογες τακτικές σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος.

Η αλλαγή στον τρόπο είσπραξης των φόρων συζητήθηκε, σύμφωνα με την RealNews στην τελευταία επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα, και αναμένεται να τεθεί εκ νέου στο «τραπέζι» στις αρχές Μαΐου όταν και θα ξανάρθουν στην Ελλάδα για την τέταρτη αξιολόγηση.

 

 

«Το ζήτημα αυτό θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες ούτως ώστε μέχρι το τέλος του 2018 να έχουν μπει οι βάσεις για το νέο τοπίο» αναφέρει η ίδια πηγή και επισημαίνει πως το 2018 λήγουν τα προσωρινά «εργαλεία» ρύθμισης, όπως είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τις επιχειρήσεις και ο νόμος Κατσέλη για τα νοικοκυριά.

 

newsit.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ