Εφιάλτης διαρκείας στην εθνική οδό στο δρόμο για Κόρινθο! Ασθενής με κορονοϊό άλλαξε τρία ασθενοφόρα!

Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίχθηκε για έναν 66χρονο ασθενή με κορονοϊό στον Βόλο η διακομιδή του από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κορίνθου...

 

Η διακομιδή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πελοποννήσου εξελίχθηκε σε θρίλερ, το οποίο έληξε μετά την περιπέτεια την οποία θα θυμούνται για χρόνια τόσο ο ίδιος ο 66χρονος, όσο επίσης και οι γιατροί που τον συνόδευαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

 

Για να φτάσει μέχρι την Κόρινθο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ταχυδρόμος του Βόλου”, χρειάστηκε να αλλάξει τρία ασθενοφόρα, καθώς το ένα μετά το άλλο έμεναν στον δρόμο λόγω βλάβης.

 

Η διακομιδή του 66χρονου

 

Ο 66χρονος νοσηλευόταν σε κλινική Covid-19. Επειδή η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Κρεβάτια ωστόσο στη ΜΕΘ Covid-19 του νοσοκομείου δεν υπήρχαν κενά και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΚΑΒ για την αναζήτηση ΜΕΘ που θα μπορούσε να δεχθεί τον 66χρονο.

 

Η πρώτη ελεύθερη κλίνη βρέθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου και αμέσως άρχισε η διαδικασία για τη διακομιδή. Το απόγευμα της Παρασκευής η Μονάδα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από τον Βόλο παρέλαβε τον ασθενή διασωληνωμένο και συνοδεία παθολόγου και αναισθησιολόγου ξεκίνησαν το ταξίδι για την Κόρινθο.

 

Στο ύψος των διοδίων του Σχηματαρίου το ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης. Γιατροί και διασώστες τέθηκαν σε συναγερμό με την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στο νοσοκομείο. Ειδοποιήθηκε αμέσως άλλη Μονάδα από την Αθήνα να σπεύσει στο σημείο για να παραλάβει τον ασθενή.

 

Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω… έμεινε στον δρόμο και το δεύτερο ασθενοφόρο. Κλήθηκε τρίτη μονάδα η οποία παρέλαβε τον ασθενή και τους γιατρούς φτάνοντας τελικά στον προορισμό τους στις 03.00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ο ασθενής εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ όπου παραμένει για νοσηλεία έως σήμερα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ