Εφτά tips για άμεσα αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας

Η διατροφή κατά της κυτταρίτιδας είναι η λύση στον «πονοκέφαλο» χιλιάδων, για να μην πούμε εκατομμύρια, γυναικών ανά τον κόσμο…! Όλες είμαστε ανυπόμονες και ζητάμε ένα πιο άμεσο αποτέλεσμα...

 

Γράφει η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδη

 

Το αφέψημα με παναγιόχορτο και μάραθο

 

Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα λοιπόν, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα αφέψημα βράζοντας ένα ποτήρι του κρασιού παναγιώχορτο και ένα ποτήρι του κρασιού μάραθο σε 3 λίτρα νερό επί 30 λεπτά. Έπειτα, σουρώστε το αφέψημα και πίνετε μεσημέρι – βράδυ, μετά το φαγητό, επί 3 μήνες συνέχεια, 2 φορές τον χρόνο.

 

Τρόφιμα ολικής άλεσης

 

Κάποιες τροφές όπως μακαρόνια ολικής αλέσεως, μαύρο ψωμί, πληγούρι, κους – κους, κράκερς ολικής άλεσης ή ακόμα και μπισκότα με αγνά δημητριακά, προσφέρουν εκτός από άμεση ενέργεια (υδατάνθρακες) και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

 

Και αποτελούν απαραίτητα «εξαρτήματα» ενζυμικών συστημάτων που χωρίς αυτά δεν γίνονται οι μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού. Ταυτόχρονα προμηθεύουν τον οργανισμό μας με φυτικές ίνες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, απομακρύνοντας την ίδια στιγμή επικίνδυνες ουσίες (τοξίνες, νιτρικά, συντηρητικά) που παραφυλάγουν σε αυτό με κακούς σκοπούς.

 

Φρούτα και λαχανικά

 

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ο ιδανικός συνδυασμός υδατανθράκων, βιταμινών και άλλων αντιοξειδωτικών συστατικών, δηλαδή ενέργειας και των στοιχείων εκείνων που βοηθούν το σώμα να χρησιμοποιήσει την ενέργεια αυτή. Αν νιώθετε μια αδυναμία ή μια υπογλυκαιμία, δοκιμάστε να φάτε ένα μήλο, ή ένα ακτινίδιο και όχι ένα γλυκό.

 

Λειτουργεί ως μια τονωτική ένεση για την περιοχή της κυτταρίτιδας καθώς την προμηθεύει εκτός από ενέργεια και βιταμίνες και με νερό, συμβάλλοντας έτσι στην σωστή ενυδάτωση της περιοχής. Ταυτόχρονα τα φρούτα και τα λαχανικά  είναι εξαιρετικές πηγές κυρίως βιταμίνης C, Ε  και φλαβονοειδών που αποτελούν «φίλους» στον πόλεμο κατά της κυτταρίτιδας.

 

Νερό

 

Μην ξεχνάτε να πίνετε 8 με 10 ποτήρια νερό ημερησίως. Είναι κάτι για το οποίο «φωνάζουν» αισθητικοί, δερματολόγοι, διατροφολόγοι και όμως, τα περισσότερα άτομα ακόμα δεν το έχουν συνηθίσει. Προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Μέσος όρος είναι περίπου 2 λίτρα την ημέρα και να θυμάστε πως η κατανάλωση του νερού, έχει άμεση σχέση με την ποιότητα των τροφών σας.

 

Λιπαρά

 

Τα λιπαρά δεν είναι εκτός της λίστας μας, ακόμα και αν σε κάποιους φαντάζει περίεργο. Ωστόσο, η κατανάλωση μιας τέτοιας τροφής, πλούσιας δηλαδή σε λιπαρά, καλό είναι να πραγματοποιείται πριν τις 19.00 – 21.00 το βράδυ. Παρόλα αυτά, εξαφανίστε από τη διατροφή σας τα γλυκά, τα αναψυκτικά και τα τηγανιτά ενώ για καλύτερη και επιμελημένη διατροφή ζητήστε την βοήθεια ενός ειδικού.

 

«Όχι» αλάτι

 

Και φυσικά αποφεύγετε το αλάτι στα φαγητά διότι δημιουργεί μεγάλη κατακράτηση υγρών, πράγμα που επιδεινώνει σοβαρά το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

 

Γυμναστική!

 

Είναι δύσκολο αλλά πρόκειται για μια συνήθεια ιδιαίτερα κερδοφόρα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πάντως, καλό είναι να προτιμήστε τις πρωινές ώρες για να κάνετε γυμναστική, μιας και με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η λιπόλυση. Μα επειδή οι ώρες γυμναστικής είναι ακατόρθωτες για μερικές από εσάς, ξεκινήστε το περπάτημα! Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό 30 λεπτά κάθε μέρα, θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε πως οι αντοχές σας μεγαλώνουν.

 

Τα αποτελέσματα από τα παραπάνω ίσως να μην είναι ορατά από την πρώτη εβδομάδα αλλά σίγουρα αυτές οι συνήθειες θα ενεργοποιήσουν τις καύσεις σας και θα τονωθεί ο οργανισμός σας, εφόσον τηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο!