Εγκρίθηκαν 3 εκ ευρώ για Αγροτική Οδοποιία στο Δήμο Κορινθίων

Τρια εκατομμύρια ευρώ για βελτίωση και αποκατάσταση σημαντικών για τις παραγωγικές τάξεις αγροτικών οδικών αρτηριών, εξασφάλισε ο δήμος Κορινθίων και η δημοτική αρχή υλοποιώντας απαρέγκλιτα το σχεδιασμό συμμετοχής σε όλες τις ενεργές προσκλήσεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση πόρων σε όφελος των δημοτών. 

 

Πρόκειται για τις οδικές αρτηρίες «Σπαθοβούνι – Μαψός», «Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι» και Αμόνι - Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου», προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και συγκεκριμένα στην Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»,  τον Μάρτιο του 2022. Οι αιτήσεις στήριξης εγκρίθηκαν και πλέον οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι έτοιμες να εκτελέσουν τα έργα. 

 

Αναλυτικά τα έργα αφορούν:   

 

1. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου

 

Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ 

 

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 4,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων. Ο δρόμος αυτός θα επιτρέπει επίσης την υλοποίηση  σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιών στο Αμόνι.

 

2. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αμόνι - Καλογερολίμανο με την Επ.Ο. Κορίνθου - Επιδαύρου
Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ 

 

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 2,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων. 

 

3. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό

 

Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ 

 

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων, 
που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού.

 

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ο Δήμος Κορινθίων, ως κύριος των έργων και αρμόδιος για τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου στα διοικητικά του όρια, θα εξασφαλίσει τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των αρτηριών. 

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε: 

 

«Είναι μια ακόμα χρηματοδότηση σε όφελος των παραγωγικών τάξεων του δήμου μας. Η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση τους στις εργασίες τους είναι υποχρέωση μας και γι αυτό τον Μάρτιο καταθέσαμε πλήρη φάκελο και έτοιμες μελέτες των τριών αυτών έργων στο υπουργείο.

 

Η αρτιότητα των φακέλων έφερε την γρήγορη έγκριση τους και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε για να αποδώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών παρεμβάσεων τους δρόμους που οδηγούν στα κτήματα και στις κτηνοτροφικές μονάδες τους. Από την αρχή της θητείας μου ως δήμαρχος δήλωσα πως ο δήμος θα διεκδικεί πόρους από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και αυτό γίνεται.

 

Στο επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες εγκρίσεις, όλες για έργα σε όφελος του δήμου και των δημοτών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους βοήθησαν στην έγκριση των έργων και ιδιαίτερα των Υφυπουργό κ.Χρίστο Δήμα , τον Υφυπουργό κ.Νίκο Ταγαρά και τον γ.γ υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Δημήτρη Παπαγιαννίδη.»