«Είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα» - Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στην Κόρινθο (εικόνες)

Σε καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελ.Βενιζέλου στην Κόρινθο, προχώρησαν 100 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες από τη δομή φιλοξενίας που έχει στηθεί στο στρατόπεδο της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν και τη σίτιση.

 

 

Με συνθήματα όπως «που είναι η ανθρωπιά;», «θέλουμε υγιεινό φαγητό», «είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα», «όλα τα παιδιά, πεινούν», γραμμένα σε χαρτόνια, προσπάθησαν να κάνουν γνωστές τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν και να πυροδοτήσουν την αντίδραση των αρμοδίων. 

 

 

Η κακή ποιότητα του φαγητού που διανέμεται στη Δομή Φιλοξενίας ήταν το κύριο αντικείμενο της διαμαρτυρίας. Η Δομή Φιλοξενίας που όλα συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι στήθηκε εσπευσμένα, πρόχειρα και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν εκεί.

 

 

Μητέρες με τα παιδιά τους, έγκυες, οικογένειες έκατσαν για λίγες ώρες στο πλακώστρωτο της πλατείας Ελ. Βενιζέλου με την ελπίδα να σηκωθούν από τις καρέκλες τους οι υπέυθυνοι και να κάνουν πραγματικά κάτι για τα προβλήματα που έχουν ήδη προκύψει στην Δομή.

 

 

Το να την επισκέπτονται και να τα διαπιστώνουν δεν αρκεί. Πρέπει και να τα λύσουν...