“Είμαστε κοντά σε θεραπεία για τον κορονοϊο" – Τι δηλώνει κορυφαία Ελληνίδα λοιμωξιολόγος

Μήνυμα αισιοδοξίας από την κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγο του Cambridge Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα για την μάχη της ανθρωπότητας κατά του κορονοϊού...

 

Η ελληνίδα λοιμωξιολόγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο είδησεων του Star τόνισε πως “ θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο», για τον κορονοϊό.

 

Η κ. Γκρανιά αναφέρθηκε στις νέες θεραπείες αλλά και στη μάχη με το χρόνο που δίνουν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μάλιστα τόνισε πως η χώρα μας είναι πολύ τυχερή γιατι έχει λαμπρούς επιστήμονες. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και για τον Σωτήρη Τσιόδρα, με τον οποίο σπούδαζαν μαζί στις ΗΠΑ και τόνισε αν δεν ήταν αυτός, η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σε τέτοια καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων κορονοϊού.

 

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» δήλωσε η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge στο δελτίο του star προσθέτοντας ότι: «ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κορωνοϊό». «Σύντομα θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές» ανέφερε.

 

«Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά το καλοκαίρι»

 

Η λοιμωξιολόγος του Cambridge ξεκαθάρισε πως κανίς δεν μπορεί να πει αν το καλοκαίρι θα υπάρξει λογω θερμού κλίματος, αλλαγή και περιορισμός του κορονοϊού.

 

«Ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει», τόνισε και εκτίμησε πως είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει διαφορά το καλοκαίρι.

 

«Πιθανότατα ο ιός να γίνει ενδημικός»

 

Τέλος εκτιμά πως ο κορονοϊός θα παραμείνει αλλά θα είναι ενδημικός και δεν θα έχει αυτή την επιθετική μορφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ