Εκκληση ανθρωπιάς από τον Φίλιππο Θυμή (video)

Σε μια έκκληση ανθρωπιάς και σεβασμού στον άτυχο 59χρονο Γ.Α. κάτοικο Περαχώρας, ο οποίος την ώρα που έκανε εργασίες, έχασε τις αισθήσεις του και τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από ύψος 5 μέτρων, έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Φίλιππος Θυμής. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, παρακάλεσε όσους προσπαθούν (με τη δικαιολογία να μην χαθούν τα έθιμα από το χωριό), να πραγματοποιήσουν τα κούλουμα και χορούς της τράτας, "να δείξουν λίγο σεβασμό στην οικογένεια του ανθρώπου, αφού δεν μπορούν να δείξουν στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας". Μάλιστα, ξεκαθάρισε, ότι "το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας πήρε την απόφαση να μην συμμετέχει στις εκδηλώσεις για το Καρναβάλι".

 

Πριν 25 ημέρες περίπου, συνέβη ένα ατυχές γεγονός σε ένα συντοπίτη μας. Εν ώρα εργασίας, έχασε την ισορροπία του, έπεσε από ύψος περίπου 5 μέτρων και από τότε νοσηλεύεται στην εντατική σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Ο άνθρωπος αυτός, ήταν μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και από τα ιδρυτικά μέλη των χορευτικών... Σε ένδειξη σεβασμού, με τα περαστικά μας από όλους και με την ευχή να πάνε όλα καλά στην προσπάθεια που κάνει για να επανέλθει, εμείς πήραμε μια απόφαση να μην συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για το Καρναβάλι.

 

Το τελευταίο διάστημα κάποια άτομα ανέλαβαν μια πρωτοβουλία και προσπαθούν, με τη δικαιολογία να μην χαθούν τα έθιμα από το χωριό, να πραγματοποιήσουν τα κούλουμα και χορούς της τράτας.

 

Θα ήθελα να απευθύνω μια τελευταία παράκληση να δείξουν λίγο σεβασμό στην οικογένεια του ανθρώπου, αφού δεν μπορούν να δείξουν στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας.