Εκλογές 2023: Δεν κατεβαίνει υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

Την απόφαση να μην κατέβει ξανά υποψήφιος στις εκλογές ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο κ. Καραμανλής στη δήλωσή του σημειώνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 

Αναλυτικά:

 

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

 

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

 

Για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο, ευχαρίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρώην πρωθυπουργό:

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία, εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας. Γι' αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ' όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ