Εκλογή Προέδρου στα Πίσια: Γιάννης Γκίκας ή Δημήτρης Λάμπρου;

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρων και συμβουλίων στις δημοτικές κοινότητες θεσπίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ως ν. 5043/2023.

 

Με τη νέα διάταξη επανέρχονται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας από το σύνολο των μελών του συμβουλίου μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών.

 

Η συγκεκριμένη διάταξη, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Οικονομικών του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Τάσος Σακελλαρίου, στο loutraki365.gr, ισχύει για τις τρεις εκ των τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, καθώς μόνο στην τοπική Κοινότητα Ισθμίας, το τοπικό ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Αρχής συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων. Συνεπώς, μέχρι τις 28 Απριλίου, τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων (Λουτρακίου - Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και Πισίων), οφείλουν να συνεδριάσουν, προκειμένου να εκλέξουν τον Πρόεδρό τους, ανάμεσα στον πρώτο, σε σταυρούς προτίμησης, σύμβουλο του πρώτου κατά σειρά εκλογής συνδυασμού και τον πρώτο, σε σταυρούς προτίμησης, σύμβουλο του δεύτερου συνδυασμού. Η θητεία τους θα έχει ισχύ μέχρι 31/12/2023.

 

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων, στην οποία θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου του Συμβουλίου.

 

"Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοτικού καταστήματος στα Πίσια, την 25 Απριλίου 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79Α του Ν.3852/10(ΦΕΚ 87/07.06.2010 τεύχ Α') όπως προστέθηκε με το άρθρο 10 του Ν. 5043/23 (ΦΕΚ 91/13.04.2023 τεύχ Α') και την αριθμ. 44/2019 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, προκειμένου να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων".

 

Υπενθυμίζεται ότι τα 5 μέλη της Δ.Κ. Πισίων, θα κληθούν να ψηφίσουν ανάμεσα στους Δημήτρη Λάμπρου (νυν πρόεδρος) και Γκίκα Ιωάννη.

 

Γκίκας Ιωάννης | (Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών)
Λάμπρου Ιωάννης | (Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών)
Κοντός Δημήτριος | (Δύναμη Δημιουργίας)
Λάμπρου Δημήτριος | (Νέα Πορεία - Ώρα Ευθύνης) - νυν πρόεδρος
Παπαδημητράτος Μενέλαος | (Νέα Πορεία - Ώρα Ευθύνης)