ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Επικεφαλής ο Σεμπαστιάν Λεμπ στην χθεσινή ημέρα, ποιες είναι οι ειδικές διαδρομές σήμερα και αύριο

Με πάνω από 100 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών την πρώτη ημέρα στο Ράλλυ Ακρόπολις, ο  Σεμπάστιαν Λεμπ,  με την εμπειρία του, και πίσω από το τιμόνι του M-Sport Ford Puma Rally1, κατάφερε να φέρι στη στην κορυφή της γενικής κατάταξης το πλήρωμα του. Ο 48χρονος Γάλλος και 9 φορές πρωταθλητής WRC οδήγησε στο όριο, και παρόλο που έκανε... καμπή στη μέση της χθεσινής διαδρομής, στο κλείσιμο του σκέλους, εκμεταλλευόμενος και τη γνώση του, στέφθηκε επικεφαλής.

 

Ο σπουδαίος Γάλλος οδηγός κέρδισε τις τέσσερις από τις έξι ειδικές της Παρασκευής. 

 

Πίσω του ένας άλλος γάλλος οδηγός ο Πιερ Λουί Λουμπέ. Σήμερα, πραγματοποιείται η δεύτερη ημέρα ειδικών διαδρομών.

 

OI ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 
 

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8-11 ΠΥΡΓΟΣ  

Μήκος: 33,20 χλμ.
  

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 8:  08:33
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 11: 14:33  


Η πιο μεγάλη ειδική διαδρομή του αγώνα. Ξεκινάει λίγο μετά την έξοδο του χωριού Πύργος με σχετικά στενό, αλλά καλό κομμάτι, για 12 χλμ. Συνεχίζει σε σχετικά φαρδύ δρόμο και διασχίζει το χωριό Δάφνη.   


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 9-12 ΠΕΡΙΒΟΛΙ  

Μήκος: 17,42 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 9 09:34
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου:ΕΔ 12 15:34  


Ξεκινάει με ένα κομμάτι 7,0 χλμ. που σε περίπτωση βροχής θα δυσκολέψει τα πληρώματα (μέσα στα δέντρα, με ελάχιστη ορατότητα και καθόλου χώρο για θεατές). Ακολουθούν περίπου 2,50 χλμ. με πολλή φυτευτή πέτρα, ενώ από εκεί και μέχρι τον τερματισμό, το οδόστρωμα είναι στρωτό.  


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10-13 ΤΑΡΖΑΝ  

Μήκος: 23,37 χλμ.  

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου ΕΔ 10: 11:08
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου ΕΔ 13:  17:08


Η επιστροφή της ειδικής διαδρομής «Ταρζάν» πέρυσι «αγκαλιάστηκε» από τους θεατές. Τα πρώτα, περίπου δέκα κατηφορικά χιλιόμετρα, περνούν μέσα από πυκνό δάσος, σε σκληρό δρόμο. Στη συνέχεια, για περίπου 4 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 14-16 ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ + WOLF POWER STAGE

Μήκος: 16,90 χλμ.  

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου ΕΔ 14:  09:08  

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου EΔ 16: 13:18

Mία κλασική ακροπολική ειδική διαδρομή, που φέτος αποτελεί και την Wolf Power Stage Ξεκινώντας έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δριμαίας.   


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 15 ΕΛΑΤΕΙΑ-ΡΕΓΚΙΝΙ  

Μήκος: 11,26 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 10:11  


Ξεκινάει 2,50 χλμ. επάνω από το χωριό Ελάτεια, προς Βασιλικά-Ρεγκίνι. Τα πρώτα 4,50 χλμ. είναι ανηφορικά, σε σχετικά καλό οδόστρωμα και με αρκετές φουρκέτες. Αυτό το κομμάτι διαδέχεται από ένα πολύ γρήγορο κατηφορικό, μήκους 2,0 χλμ., μέχρι να φτάσει σε αλλαγή πορείας (αριστερά) προς Ρεγκίνι.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ