Εκπληκτικό: Δείτε πώς γίνεται η Εξωσωματική Γονιμοποίηση!

Γνωρίζουμε πως η σύλληψη ενός εμβρύου επιτυγχάνεται όταν στα μισά του κύκλου της, η γυναίκα «κατεβάζει» ένα ωάριο, το οποίο στη συνέχεια γονιμοποιείται από το σπέρμα του συντρόφου της.

 

 

Η ωορρηξία είναι μία φυσική διαδικασία, όπως φυσικό ένστικτο αποτελεί και η επιθυμία ενός ζευγαριού να αποκτήσει παιδί. Η επιθυμία αυτή, όμως, δεν μπορεί πάντα να εκπληρωθεί με… φυσικό τρόπο. Οι αιτίες της υπογονιμότητας είναι πολλές. Εξίσου πολλές είναι, όμως, και στις μέρες μας οι θεραπείες κατά της υπογονιμότητας που μπορούν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι να αποκτήσει το πολυπόθητο μωράκι του. Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί τη δημοφιλέστερη από αυτές.

 

 

Με πολύ απλά λόγια, με τη μέθοδο της εξωσωματικής ένας αριθμός ωαρίων αποσπάται από την ωοθήκη, προκειμένου να γονιμοποιηθούν στο εργαστήριο. Έπειτα από μερικές ημέρες, 1 ή 2 από τα γονιμοποιημένα ωάρια, τα οποία πλέον ονομάζονται έμβρυα, επιστρέφονται στη μήτρα με την ελπίδα να εμφυτευτούν και να οδηγήσουν σε κανονική εγκυμοσύνη.

 

 

Δείτε εδώ πώς ακριβώς γίνεται η εξωσωματική:

 

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποιήση λαμβάνουν ειδικές αναπαραγωγικές ορμόνες, οι οποίες ενθαρρύνουν την ανάπτυξη πολλών ωαρίων στις ωοθήκες.

 

 

Η περαιτέρω ωρίμανση των ωαρίων προκαλείται με τη βοήθεια μιας ακόμα ορμόνης που εισάγεται στον οργανισμό της γυναίκας

 

 

 

Περί τις 36 ώρες αργότερα από την εισαγωγή της ορμόνης αυτής, υγρό αποσπάται από τις ωοθήκες με μία βελόνα, το οποίο μέσα του περιέχει το ωάριο ή τα ωάρια (ωοληψία). Αυτό συνήθως πραγματοποιείται στην κλινική εξωσωματικών, με ελαφριά νάρκωση και με τη χρήση υπερήχων που παρακολουθούν την διαδικασία.

 

 

Τα ωάρια που συλλέγονται από την ωοθήκη αναμιγνύονται, στην πορεία, με το δείγμα σπέρματος που συλλέχθηκε από τον άντρα, το οποίο έχει ήδη υποστεί κάποια επεξεργασία συμπύκνωσης. Τα ωάρια και το σπέρμα αφήνονται σε ένα ειδικό εκκολαπτήριο, στους 37 βαθμούς Κελσίου, για 24 ώρες, ώστε να πραγματοποιηθεί η γονιμοποίηση.

 

 

Κατά το διάστημα αυτό, μόνο ένα από τα σπερματοζωάρια θα διεισδύσει στο ωάριο και θα επιτευχθεί η γονιμοποίηση. Αμέσως μετά την γονιμοποίηση τα κύτταρα διαχωρίζονται, πολλαπλασιάζονται και σχηματίζουν ένα έμβρυο.

 

 

 

Έπειτα από 2-3 ημέρες ένα υγιές έμβρυο θα περιλαμβάνει περίπου 8 κύτταρα. Τότε μεταφέρεται στη μήτρα με τη βοήθεια ενός λεπτού, ελαστικού σωλήνα, ο οποίος το αφήνει να εμφυτευτεί στο φυσικό του περιβάλλον και να επιτευχθεί εγκυμοσύνη.

 

Όλες οι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δίνουν στο ζευγάρι την ευκαιρία να φέρει στον κόσμο ένα υγιές μωρό. Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάζεται πρώτα να βρείτε έναν καλό ειδικό γιατρό που θα σας συμβουλεύσει και θα σας συστήσει τις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να καταλήξετε στην ιδανική θεραπεία για εσάς, με τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

 

 

πηγή: mama365.gr