Εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019: Πότε τελειώνουν και πότε είναι η Black Friday

Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 ξεκίνησαν την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου και θα τελειώσουν την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα και με τη ισχύουσα νομοθεσία.

 

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος ενδέχεται να είναι και η τελευταία μιας έχουν κατατεθεί προτάσεις για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

 

Ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, έχει δηλώσει ότι «θα είναι η τελευταία φορά γι’ αυτόν τον παρωχημένο θεσμό».

 

Αντίστοιχη δήλωσε είχε κάνει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

 

«Με δύο μεγάλες περιόδους εκπτώσεων και συνεχείς προσφορές από τα καταστήματα, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν», είχε δηλώσει ο κ. Φιλιππίδης.

Τι ισχύει για τις εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τα καταστήματα μπορούν να αναγράφουν την παλαιά και τη μειωμένη τιμή για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν με έκπτωση. Ταυτόχρονα, επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

 

Η νομοθεσία προβλέπει ότι εάν πάνω από το 60% των εμπορευμάτων προσφέρεται σε μειωμένη τιμή, τότε θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία, πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού έκπτωσης. Δηλαδή να έχει τη μορφή «από %... μέχρι %».

 

Πότε είναι η Black Friday 2019 και η Cyber Monday 2019

Μετά τις εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019 θα ακολουθήσουν οι εκπτωτικές ημέρες «Black Friday» και «Cyber Monday».

 

Η Black Friday 2019 πέφτει φέτος στις 29 Νοεμβρίου. Κατά τη συγκεκριμένη εκπτωτική ημέρα, τα καταστήματα συνηθίζουν να προσφέρουν πολύ μεγάλα ποσοστά έκπτωσης, επιδιώκοντας να κερδίσουν από τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

 

Η Cyber Monday 2019 πέφτει στις 2 Δεκεμβρίου. Κατά τη συγκεκριμένη ημέρα υπάρχουν προσφορές για αγορές μέσω διαδικτύου, ενώ κυριαρχούν οι εκπτώσεις σε προϊόντα τεχνολογίας.

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ