Έκτακτες συναντήσεις στο Λουτράκι για τους μετανάστες

Στο Δημαρχείο Λουτρακίου και όχι στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, αναμένεται να βρεθεί αύριο Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας, με αφορμή την έλευση 200 και πλέον μεταναστών σε ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων το πρωί της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου.

 

Για τη συνάντηση αυτή, σας είχε ενημερώσει αποκλειστικά το Loutraki365.gr, από την πρώτη στιγμή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Λουτρακίου, παρόντες αναμένεται να είναι εκτός του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός αλλά και τοπικοί φορείς της πόλης των Αγίων Θεοδώρων.

 

Κύριο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν οι μετανάστες στους Αγίους Θεοδώρους, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου των Αγίων Θεοδώρων, ο Δήμος δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με την έλευση των μεταναστών στο ξενοδοχείο "Ηλιόχαρη".

 

Δευτερευόντως, πρόθεση του Δημάρχου, είναι να διερευνήσει εάν υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης του Λουτρακίου.

 

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση, σχετικά με τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με το ξενοδοχείο Ηλιόχαρη, ο τελικός αριθμός των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν στο εν λόγω τουριστικό κατάλυμα αλλά και το χρονικό διάστημα της παραμονής τους σε αυτό.