Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Γκιώνη στις 13:30

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσει σε λίγη ώρα ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης..

 

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Παρότι δεν έχει γίνει γνωστός μέχρι αυτή τη στιγμή, ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε αυτή η συνέντευξη Τύπου ούτε οι θεματικές που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια αυτής από πλευράς του Δημάρχου, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιώργος Γκιώνης, θα ρίξει «φως» στο θέμα του Δημόπρακτου, καθώς κατηγορήθηκε από τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη για "υπόγειες συμφωνίες" με τον τέως Δήμαρχο, Βασίλη Νανόπουλο. "Ο κ. Νανόπουλος, είχε κάνει υπόγεια συμφωνία να παραδώσει και να πουλήσει την πόλη και το Δήμο στο Δήμο Λουτρακίου ή στο Δήμο Βέλου Βόχας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρέλης, ο οποίος ανέθεσε στον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Ταγαρά την Προεδρία του Δημόπρακτου, με μισθό 1.300 ευρώ το μήνα, απόφαση για την οποία φαίνεται ότι δεν είχαν ενημερωθεί οι υπόλοιποι Δήμαρχοι που συμμετέχουν στο Δ.Σ.

 

Ο κ. Βασίλης Νανόπουλος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε αστήρικτες, ανυπόστατες και προκλητικές τις καταγγελίες του κ. Σταυρέλη, επιβεβαιώνοντας μεν ότι όντως υπάρχει τέτοια άτυπη συμφωνία και πως τώρα θα ήταν σειρά του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, τονίζοντας όμως πως ο ίδιος φρόντισε ο δήμος Κορινθίων να έχει την πλειοψηφία των εδρών στο διοικητικό συμβούλιο (5 στις 9).

 

Επισημαίνεται ότι ο κ. Νανόπουλος ως Πρόεδρος του Δημόπρακτου και ο κ. Πιέτρης, ως Διευθύνων Σύμβουλος, δεν λάμβαναν αντιμισθία για τη θέση τους στο Δημόπρακτο.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημόπρακτος είναι ένας αναπτυξιακός φορέας που δημιούργησαν από κοινού οι Δήμοι Κορινθίων, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας προκειμένου να τους βοηθά σε μια σειρά απο δράσεις (παροχή τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ανάληψη εκτέλεσης, εποπτείας κι επίβλεψης δημοσίων μελετών και έργων κ.λπ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ., ήταν μέχρι στιγμής ομόφωνες. Αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση του Δημόπρακτου, αυτή είναι: 50% για το Δήμο Κορινθίων και από 25% οι Δήμοι Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας.