Έκτακτο: Επικίνδυνο το επόμενο τριήμερο (3-5/8) και για το Λουτράκι

Τριήμερο πολύ δυνατών βορειοανατολικών ανέμων προβλέπεται το επόμενο, από την Παρασκευή 3 Αυγούστου έως και την Κυριακή 5 Αυγούστου, σε όλη την Κορινθία,  αλλά κυρίως στις ανατολικές περιοχές του νομού, συμπεριλαμβανομένου του Λουτρακίου, όπως ενημερώνει αποκλειστικά, το loutraki365, η ομάδα PeloponneseWeather.

 

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη για ισχυρούς ανέμους, «σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα ξηρή και θερμή ατμόσφαιρα, θα αποτελέσει εκρηκτικό μείγμα κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών στην περιοχή», όπως επισημαίνουν στο loutraki365, από την ομάδα PeloponneseWeather.

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο βορειοανατολικός άνεμος, με εντάσεις 5-6 μποφόρ, αλλά με ριπές 7 ή ακόμη και 8 μποφόρ κατά τόπους στις ανατολικές περιοχές της Κορινθίας, θα ταλαιπωρήσει την περιοχή έως και την Κυριακή 5 Αυγούστου. «Εξασθένιση, , αλλά όχι παύση, των ανέμων αυτό το τριήμερο, θα έχουμε τις βραδινές ώρες. Ενίσχυση θα παρουσιάζεται λίγο πριν από τις 10:00 περίπου, το πρωί με κορύφωση έως τις 4:00, περίπου το απόγευμα. Ενώ από το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει σταδιακή υποχώρηση του φαινομένου κατά 2 μποφόρ, φθάνοντας τη Δευτέρα να έχουμε μέγιστες ριπές έως και τα 6 μποφόρ, κατά τόπους», εξηγούν στο loutraki365, τα μέλη της ομάδας PeloponneseWeather.

 

Για τους λόγους αυτούς πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, αποφεύγοντας όσο είναι δυνατόν τη χρήση φωτιάς και σε οποιαδήποτε ένδειξη πυρκαγιάς να καλούμε αμέσως το Πυροσβεστικό Σώμα στο τηλέφωνο 199.

 

Παράλληλα, ανάλογες προβλέψεις υπάρχουν και για άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και όχι μόνο:

 

Εύβοια με ριπές 8 μποφόρ

Αττική με ριπές 7-8 τοπικά στα ανατολικά

Βοιωτία με ριπές τοπικά 6 μποφόρ

Αργολίδα με ριπές 6-7 τοπικά στα ανατολικά

Λακωνία με ριπές 6-7 ίσως και 8 στα ανατολικά

Κυκλάδες με ριπές 8 μποφόρ
Κρήτη με ριπές 8 στους ορεινούς όγκους.

 

Σημαντικός παράγοντας θα είναι και η υγρασία, η οποία θα είναι χαμηλή σε όλα τα ηπειρωτικά, με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.