ΕΚΤΑΚΤΟ: Ώρα 00:05 - Έκλεισε η εθνική Αθηνών - Κορίνθου

Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις έχει προκαλέσει ο κυκλώνας «Ζορμπάς». Περίπου από τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου έχει κλείσει το ρεύμα προς Πάτρα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί σε αρκετά σημεία.

 

 

Η «Ολυμπία Οδός» τόσο στο 45ο χιλιόμετρο όσο και στο 55ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, είναι αδιάβατη. Στο 55ο χιλιόμετρο το ύψος του νερού φτάνει το μισό μέτρο, ενώ και στο 45ο χιλιόμετρο, στη σήραγγα «Σκίρων», τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά. Η Τροχαία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια Ελευσίνας και όσοι επιχειρούν να μετακινηθούν προς Πάτρα στο ύψος της Ελευσίνας υποχρεώνονται να αναστρέψουν προς Αθήνα.

 

Κλειστό είναι και το ρεύμα προς Αθήνα της νέας εθνικής οδού. Λόγω πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων, η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο ύψος των διοδίων της Κορίνθου. Όσοι προσπαθούν να κινηθούν προς Αθήνα υποχρεώνονται να αναστρέψουν προς την Κόρινθο.

 

Εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει η εθνική οδός δεν υπάρχει, φαίνεται όμως ότι η ένταση των καιρικών φαινομένων είναι τέτοια που ο δρόμος θα αργήσει να ανοίξει.

 

Προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται και στο ύψος του Ξυλοκάστρου, στο 117ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί και νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου. Τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις αφού ο δρόμος έχει γεμίσει με νερά και φερτά υλικά. 

 

 

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει: 

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

1) Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
2) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ευρυπίδου έως το ύψος της συμβολής με την οδό Αρετής.
3) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της Λ. Αιαντείου, έως ο ύψος της συμβολής με την οδό Φανερωμένης. 

Νωρίτερα η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της Κακιάς Σκάλας λόγω της συσσώρευσης υδάτων και της συγκέντρωσης φερτών υλικών από τη βροχή. 

Συγκεκριμένα, η διακοπή της κυκλοφορίας γίνόταν από το 57ο χλμ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο και η ΕΛΑΣ εκτρέπει την αυτοκίνητα προς την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου στην Κινέτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ