ΕΚΤΑΚΤΟ-ΤΩΡΑ: Πυραυλική επίθεση στη Συρία πριν από λίγη ώρα

«Πολλοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στο κεντρικό τμήμα της Συρίας και υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες», μετέδωσε τα ξημερώματα σήμερα (9/4/2018), το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

«Πολλοί πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο της Τάιφουρ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα του το SANA, το οποίο αρχικά τόνισε πως υπάρχουν «υποψίες» στη Δαμασκό περί πυραυλικών πληγμάτων των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, πριν κατόπιν αποσύρει κάθε αναφορά σε αυτές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μάλιστα, φρόντισαν να διαψεύσουν σχεδόν άμεσα ότι τα πλήγματα έγιναν από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε μόλις μερικές ώρες αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε με έντονο τρόπο μια επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, και προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι για αυτήν θα «πληρώσουν μεγάλο τίμημα».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο διαβεβαιώνει ότι «δεν διεξάγει» πλήγματα στη Συρία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο διαβεβαίωσε πριν από λίγο ότι «δεν διεξάγει» πυραυλικές επιδρομές στη Συρία «αυτή τη στιγμή», διαψεύδοντας επισήμως τις πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση περί αμερικανικών πυραυλικών πληγμάτων, αλλά -τόνισε- συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Ακόμη, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι στηρίζει τις διπλωματικές προσπάθειες για να λογοδοτήσουν όσοι χρησιμοποιούν χημικά όπλα στη Συρία.
«Αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Άμυνας δεν διεξάγει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση του Πενταγώνου. «Ωστόσο, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και υποστηρίζουμε τις διπλωματικές προσπάθειες ώστε να καταστούν εκείνοι που χρησιμοποιούν χημικά όπλα, στη Συρία και αλλού, υπεύθυνοι».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ/AFP